Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:24 06.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Facebook-ejer truer med at fjerne nyheder

Facebook-ejer truer med at fjerne nyheder

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Selskabet Meta, der ejer Facebook, truer igen med at fjerne nyhedsindhold fra platformen. Det skriver CNN.

Truslen kommer som reaktion på et amerikansk lovforslag, Journalism Competition and Preservation Act, der vil stille medier stærkere i forhandlingerne om mediernes indhold på store tech-platforme som Google og Facebook. Målet med forslaget er, at medierne skal kunne kræve en større del af overskuddet fra tech-platformene.

”Hvis Kongressen vedtager et uovervejet journalist-lovforlag som en del af den nationale lovgivning, vil vi være tvunget til at overveje helt at fjerne nyheder fra vores platform i stedet for at underordne os politisk forhandling, der på uretfærdig vis ignonerer enhver værdi, vi tilfører nyhedsmedierne gennem øget trafik og abonnenter,” skriver Meta i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, Meta fremsætter den form for trussel. I starten af 2021 gjorde selskabet også alvor af den og fjernede i næsten en uge muligheden for at læse og dele nyheder på Facebook i Australien. Det skete som følge af et australsk lovforslag, der netop ville pålægge tech-giganter at dele deres overskud med de etablerede medier.

SENESTE NYT

Flere nyheder