search

Få styr på de digitale værktøjer

Gør din hverdag lidt lettere med digitale værktøjer.

Gør din hverdag lidt lettere med digitale værktøjer.

Journalister og kommunikationsfolk skal kræve tid til leg og eksperimenter med digitale værktøjer, skriver DONA-formanden Kim Elmose her på journalisten.dk. Og jeg er enig.

Men internettet er en uendelig labyrint, og det kan være svært at finde frem til de værktøjer, der er relevant for dig som nyhedsjournalist, webmaster eller kommunikationsmedarbejder.

Derfor har jeg, i samråd med flere andre, samlet en liste over de digitale værktøjer, som jeg vurderer, der er relevant for journalister og kommunikatører. Klik her for at åbne listen.

På listen finder du for eksempel:

Google Reader: Et gratis værktøj fra Google der gør dig i stand til at følge nyheder fra mange hjemmesider, uden at du skal klikke dig ind på dem alle sammen. Google Reader serverer alle nyheder på en liste, der minder om din indbakke.

Vuvox: Med Vuvox kan du lave collager af tekst, billeder, lyd og video. For eksempel har Washington Post lavet en collage af forberedelserne før indsættelsen af Barack Obama i januar 2009. Du kan – ligesom med YouTube – indlejre Vuvox.

Many Eyes: Et gratis værktøj fra giganten IBM der gør dig i stand til at lave avancerede visualiseringer af tekst og tal. For eksempel hvilke ord Shakespeare brugte flittigst og hvilket land der drikker mest alkohol.

Listen er ikke komplet, for man kan finde mange flere værktøjer på internettet. Men listen er et forsøg på at lave et kvalificeret udgangspunkt for journalister og kommunikatører, der ønsker at skifte bekendtskab med nye digitale værktøjer.

Enkelte værktøjer er avancerede. Men hovedparten af værktøjerne er ikke sværere at bruge end Facebook og Outlook. Men alle kræver tid, som du skal kræve af din chef.

Listen er målrettet de journaliststuderende på Syddansk Universitet, hvor jeg er ansat som underviser. Men listen kan bruges af alle journalister og kommunikatører, der gerne vil lære at bruge flere digitale værktøjer.

Klik her for at åbne listen.

Har du en et forslag til listen? Så send en e-mail til filip@flopper.dk.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen