Få nu billederne med!

Der er en rivende udvikling indenfor avisernes websider.

Der er en rivende udvikling indenfor avisernes websider. Der udvides, opgraderes og i det hele taget kastet en masse penge efter udvikling af dem, fordi der tilsyneladende også er annoncekroner at hente i dem.

Og der er mange gode ting at sige om dem. Også indenfor fotojournalistikken. Der er slides, gallerier og flashproduktioner, men desværre er der bare langt mellem dem. Til gengæld er der ikke langt mellem små, dårligt beskårede og ligegyldige dækbilleder i den daglige nyhedsstrøm, der ofte ikke er til at aflæse. Jeg forstår simpelthen ikke, at der ikke større fokus på at få løst problemet, der burde være tydeligt for alle.

Jeg ved godt, at de skabeloner der arbejdes med sikkert ikke egner sig til at billederne tilpasses enkeltvis, og at billeder er tunge at få gennem det gamle modem hjemme hos familien Danmark. Men det ødelægger billederne at beskære billeder så kraftigt som man dagligt ser og det er dybt umotiverende for en fotograf at aflevere billeder til avisernes websider, når de behandles dårligt. Og jeg nægter at tro, at problemet ikke kan løses.

Samtidig er der et stigende brug af dårligt producerede billeder (læs fotograferende journalister) som for mig som bruger får svært ved at tage artiklen seriøst. Det værste tilfælde jeg har set op til flere gange er affotografering med mobiltelefon af TV2 News' skærmbillede. Det kan godt være det er hurtigt, men det er også useriøst. Så vil jeg til hver en tid hellere undvære billeder på websiden.

Valg af arkivbilleder er oftest også så ideforladt, at det er tydeligt, hvor lidt interesse/viden der er indenfor området.  

Derfor ønsker jeg mig nogle bedre og flottere websider, hvor fotografiet er bedre integreret  i den daglige produktion. Der er så mange flere muligheder for fotografiet på en webside end i den ofte klemte avis. Så udnyt det dog!  

 

  

 

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right