Få overblikket – Journalisten på Fagfestival

Her finder du hele Journalistens dækning af Fagfestival 2016, fra Snowden til Novo Nordisk. Og så selvfølgelig den røde løber

Søndag og mandag afholdt Dansk Journalistforbund sit største arrangement: For 11. gang var der Fagfestival. Over 1.000 mediefolk mødtes i Odense til faglige oplæg, debatter og fest. Journalisten var naturligvis også til stede, og dækkede festivalen både før, under og efter.

Hvis du har tabt overblikket, så får du det her: Du kan blandt andet læse, hvad whistlebloweren Edward Snowden sagde til deltagerne, kritik af DJ for gratis arbejde og se en billedserie af kolleger på den røde løber.

 

Her er 11 citater fra Snowdens oplæg på Fagfestival

Foto: Polfoto / Charles Platiau 

Den berømte whistleblower, der afslørede, hvordan NSA overvågede amerikanske statsborgere, var årets åbningsnummer på Fagfestival. Han var igennem live via videolink til salen fra Moskva, hvor han bor nu.

»Når status quo er, at journalister og kilder skal operere, som om de var spioner, så har vi på en måde allerede tabt,« sagde han. Læs 11 udvalgte citater her.

 

Journalistens røde løber

Foto: Jacob Nielsen

For første gang havde Journalisten medbragt rød løber til Fagfestival. 99 billeder blev det til. Bladr i albummet på vores Facebook-side og se, om du kan finde dig selv, din gamle studiekammerat eller din kollega.

 

Studerende laver gratis indhold for DJ på Fagfestival

20 studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole dækkede Fagfestival til Dansk Journalistforbunds platforme. Men det vækker kritik fra både Pressefotografforbundet, Freelancegruppen og Danske Mediestuderende, fordi de studerende ikke fik løn for arbejdet.

»De ting, som DJ publicerer fra Fagfestival, skal selvfølgelig være købt og betalt og udført af medlemmer af forbundet,« siger Flemming Hansen, næstformand i Pressefotografforbundet.

Men DJ’s kommunikationschef Troels Johannesen afviser kritikken:

”Det, de studerende laver, er ikke arbejde, der ville blive lavet af andre, men som nævnt et led i deres uddannelse,” skriver han i et mail-svar.

Læs Journalistens artikel om sagen
her.

 

Det lærte vi af Novo Nordisk

Foto: Jacob Nielsen, fra venstre: Berit Viuf, freelance videnskabsjournalist, Jakob Werner, kommunikationschef hos Akademiet for Tekniske Videnskaber og Sara Holt Fischer, kommunikationskonsulent hos Ledernes Hovedorganisation.

Et årshjul med mærkedage og en skelnen mellem kanaler, der informerer brugerne og kanaler, der engagerer brugerne. Det var nogle af de værktøjer, kommunikationscheferne fra Novo Nordisk fortalte om til deres oplæg på Fagfestival. Journalisten har spurgt tre deltagere, hvad de lærte.

»Det var inspirerende at høre om deres planlægning, hvor de har en kalender med årets events. De bruger kalenderen til at planlægge, hvilke historier de kan komme ud med. Det kan jeg også bruge som freelancer,« fortalte Berit Viuf, som er freelance videnskabsjournalist. Læs artiklen HER.

 

Graverpris gik til kontroversiel dokumentar

Foto: Jacob Nielsen, fra venstre redaktør Irene Thyrri og journalist Martin Kjær Jensen fra Dokumentarkompagniet 

TV 2 dokumentaren ”Moskeerne bag sløret” hev søndag aften FUJs graverpris hjem til journalist Martin Kjær Jensen og redaktør Irene Thyrri. Dokumentaren afslørede blandt andet, hvordan nogle imamer opfordrede til at slå børn, hvis de ikke var begyndt at bede, når de var 10 år.

»Det er en stor anerkendelse. Vi har løftet et meget vanskeligt og følsomt projekt. Der var alt muligt, som kunne være gået galt,« siger Martin Kjær Jensen.

Læs hele interviewet med journalisten og redaktøren HER.

 

De resterende seks artikler i Journalistens dækning af Fagfestival

Tre garvede deltagere på Fagfestival: Det glæder vi os til

Skal du skrive et portræt? Her er portrætmagernes gode råd

»Jeg havde fingeren helt inde i alle skudhuller« 

Vores første Fagfestival: Det var bedst og værst

Det lærte vi af Pulitzer-vinderen Walt Bogdanich

Fagbladene støtter i højere grad udgiverens mål

 

0 Kommentarer