Få besked når du går viral

Nu kan du få besked på mail, hvis dine historier bliver delt over 800 gange på sociale medier. Lektor på SDU Filip Wallberg står bag servicen og fortæller, at det skal bruges til opfølgning og inspiration for journalister, der ikke har tid til at tjekke statistikprogrammer
Det er værd at vide, hvis ens historie bliver delt af mange på de sociale medier. Derfor har Filip Wallberg, der er lektor på journalistuddannelsen på SDU, udviklet et værktøj, så du kan få besked, hvis dine historier bliver virale.
»I modsætning til klik så tager folk et valg, når de deler en historie. Folk tager stilling til den, og det er en mere bevidst handling end et klik,« fortæller Filip Wallberg.
Han har allerede hjemmesiden Viral News, hvor man kan se en liste over de danske historier, der klikker mest.

Men det er ikke alle journalister, der har tid til at tjekke den eller andre statistikprogrammer, som opgør, hvor mange gange en historie bliver spredt.
Filip Wallberg fortæller, at danskerne var meget forargede, da Mads Christensen udtalte, at ofrene fra Utøya-ulykken skulle have sat sig til modværge. Derfor blev den historie delt rigtig mange gange.
Omvendt kan en historie også blive viral, hvis folk er begejstrede.
Det var tilfældet med nyheden om homoseksuelles ret til at blive gift i kirken. Den nyhed var også en af de mest delte.
Det er dog ikke alle journalister, der har tid til at følge med i statistikker over virale historier, og derfor har de heller ikke mulighed for at handle på den viden.
»Min egen erfaring er, at det langtfra er alle journalister, der har tid og overskud til at sidde og forholde sig til et statistikprogram. For folk, som eksempelvis er på Berlingske, er det et oplagt værktøj. De publicerer jo alle historier på nettet,« siger Filip Wallberg
Det eneste, systemet kræver, er, at din email eller din digitale byline fremgår af artiklen. Du kan læse mere om servicen her, og du kan tilmelde dig ved at sende en mail til filip@sdu.dk.
I dag er maskinen sat sådan op, at du får en mail, når din artikel er blevet delt mere end 800 gange. Det bliver muligvis ændret senere.

0 Kommentarer