Ex-direktører uenige om TV2s beliggenhed

Flyt det, siger Tøger Seidenfaden. Lad det ligge, siger Jørgen Flindt Pedersen. De to tidligere TV 2- direktører er uenige om den ideelle placering for deres gamle arbejdsplads. Medieforsker tror ikke, det sker.

Flyt det, siger Tøger Seidenfaden. Lad det ligge, siger Jørgen Flindt Pedersen. De to tidligere TV 2- direktører er uenige om den ideelle placering for deres gamle arbejdsplads. Medieforsker tror ikke, det sker.

Den ene taler om rationalitet, den anden om sjæl. Tøger Seidenfaden og Jørgen Flindt Pedersen har forskellige måder at argumentere på, når det gælder diskussionen om en eventuel flytning af TV 2 til København.

Ifølge Tøger Seidenfaden, der var direktør for TV 2 i 1992-93 vil en flytning være sund fornuft.

»Placeringen i provinsen har aldrig været andet end en irrationel plage for TV2. Det var fra starten en kunstig konstruktion at tvinge en landsdækkende tv-station til at ligge i Odense,« siger han til Ritzau.

Det er hans efterfølger på TV 2-direktørposten, Jørgen Flindt Pedersen, lodret uenig i. Han taler om at stationens »sjæl« er på spil.

»Det vil skade TV2, hvis man ikke i samme grad som tidligere lægger vægt på at have et hovedkvarter i Odense. Jeg har selvfølgelig fuld respekt for, at andre direktører har økonomiske vilkår, der betyder, at de må træffe andre beslutninger, men jeg ville være meget ked af det for TV2's vedkommende. Jeg tror, det vil være en forkert beslutning,« siger Jørgen Flindt Pedersen til Ritzau.

For to uger siden afviste tillidsfolk over for Journalisten.dk en eventuel flytning af TV 2 som ueralistisk, og ødelæggende for hele stationens eksistensberettigelse.

»Funderingen i Odense gør, at vi dækker bredt – fra den yderste sandfuge i Vestjylland til det hippeste musiksted i København. TV 2 har kun ét hovedsæde, og det er i Odense. Det andet er bare en lejet glasbygning i København,« sagde tillidsrepræsentant Lennart Sten dengang.

Den opfattelse bliver nu bekræftet af medieforsker Frands Mortensen. Han ser også placeringen i Odense som fundamental for TV 2.

»Kvægtorvet er det sted, hvor TV2's sjæl bor. Da TV2 blev skabt, ønskede man jo netop at flytte produktionen af tv og synsvinklen på tv væk fra København. Det er kernen i TV2-modellen, at hovedsædet ligger i Odense, siger Frands Mortensen til Ritzau.

Han tror heller ikke på, at der kan findes politisk flertal for en flytning.

»Det får TV2 ikke lov til af politikerne. Det kræver, at samtlige partier, der er med i medieaftalen, kan blive enige om det, og det bliver meget svært,« siger han.

0 Kommentarer