Europæiske journalist-priser på spil

Fattigdom og diskrimination er emnerne for to EU-sponsorerede konkurrencer for europæiske journalister, der nu har åbnet for indsendelse af forslag.

Fattigdom og diskrimination er emnerne for to EU-sponsorerede konkurrencer for europæiske journalister, der nu har åbnet for indsendelse af forslag.

Journalistprisen 'For Diversity – Against Discrimination' er med seks år på bagen lidt af en traver blandt EU-priserne. Den gives til journalister, der skriver om diskrimination på grund af race eller etnisk oprindelse, religion eller tro, alder, handicap og seksuel orientering. Formålet er at skabe bedre forståelse for, at det er vigtigt at bekæmpe diskrimination i samfundet.

I 2009 blev prisen vundet af en tysk journalistelev, Kathrin Löther, der skrev artiklen 'Das Lieben der Anderen' om kærlighed mellem handicappede mennesker, trykt i Süddeutsche Zeitung. Andenpladsen gik til en ungarsk journalist for en artikel om romabørn.

Den anden pris, der nu sættes i spil, er 'Det Europæiske Års Journalistpris 2010'. EU har udnævnt 2010 til at være året for bekæmpelse af fattigdom og social udstødelse, og det bliver således også emnet for prisen. Den gives til journalister, der gennem deres arbejde bidrager til at skabe øget opmærksomhed omkring og en bredere forståelse af fattigdom og social udstødelse.

EU-kommisær for sociale forhold László Andor siger om prisen:

»Hvis vi skal bekæmpe fattigdom, skal vi lade de personer, der er ramt af social udstødelse, komme til orde, og vi skal også forstå årsagerne til fattigdom. Samtidig må vi foreslå praktiske løsninger, som virker. Journalister spiller en væsentlig rolle i denne debat, og derfor har vi lanceret denne konkurrence for de reportager om fattigdom, som er mest originale og har størst nyhedsværdi«.

I begge konkurrencer vil deltagerne blive bedømt af en national jury, og vinderen går herefter videre til den europæiske finale. Vinderen af den nationale konkurrence får en pris til en værdi af €1.000, mens de tre første på europæisk plan får henholdsvis €4.500, €3.000 og €2.000.

Sidste frist for bidrag er 31. august 2010.

Læs mere om journalistkonkurrencerne om henholdsvis diskrimination og fattigdom.

0 Kommentarer