search

Europæisk pressefrihed rulles tilbage

Journalistorganisationer opfordrer EU-parlamentet til at protestere mod indgreb i pressefriheden i flere EU-medlemslande

Journalistorganisationer opfordrer EU-parlamentet til at protestere mod indgreb i pressefriheden i flere EU-medlemslande

"Der er ikke et eneste medlemsland, der ikke har taget skridt tilbage i forhold til pressefriheden," sagde Olivier Basille, der er generalsekretær i organisationen Reporters Without Borders under en høring i EU-parlamentet, skriver EU Observer.

Olivier Basille fremlagde flere eksempler, der viser den bekymrende udvikling, hvor journalister bliver sat under pres af politiske kræfter for at dæmme op for kritisk journalistik.

Kildebeskyttelsen er bl.a. under angreb, men også anvendelsen af injurielovgivning til at angribe medier.

William Horsley fra Sammenslutningen af Europæiske Journalister AEJ beskrev, hvordan journalister rutinemæssigt intimideres, og bl.a. udsættes for tilfældige anholdelser i lande som Grækenland, Rumænien, Bulgarien og i kandidatlandet Kroatien.

I et brev, der blev fremlagt ved høringen beskrev den den bulgarske journalist Yavor Dachkov, hvordan en bombe blev sprængt uden for hans redaktionslokaler. Bombeangrebet fandt sted, kort efter at nyhedssitet havde offentliggjort en telefonsamtale, der implicerede Bulgariens premierminister, Borisov, i en skandale.

"Det var tæt på at koste en af vore kolleger livet," skrev Yavor Dachkov.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen