Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:25 15.12.2021 Anna Sol Jørgensen

Europæisk journalistforbund: Regeringen bør holde efterretningstjenester væk fra medierne

Det har vakt både skarp kritik og fordømmelse, at både Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har ringet rundt til danske mediehuse og advaret mod at udgive fortrolige oplysninger.

Og nu opfordrer Det Europæiske Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregaard, regeringen til at skride ind:

”Den danske regering bør beordre efterretningstjenesterne til at holde sig væk fra redaktionslokaler,” skriver han på Twitter.

I en pressemeddelelse uddyber han:

”Det er afgørende for frie medier og demokratier, at myndigheder – herunder efterretningstjenester – holder sig væk fra redaktionslokaler og ikke forsøger at intervenere på nogen måde. Det er chokerende og forstyrrende, at danske efterretningstjenester har advaret store danske medier forud for udgivelse af potentielt klassificerede oplysninger,” siger Mogens Blicher Bjerregaard.

Efterretningstjenesterne har kontaktet både JP/Politikens Hus, Berlingske Media og DR og mindet om strafferammen ved at videregive lækkede oplysninger. Det sker i kølvandet på en aktion i sidste uge, hvor fire personer blev anholdt og sigtet for at have videregivet klassificerede oplysninger fra efterretningstjenesterne. To af de anholdte blev torsdag af Københavns Byret varetægtsfængslet i et lukket retsmøde.

SENESTE NYT

Flere nyheder