Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
16:00 11.11.2021 Anna Sol Jørgensen

Europa-Parlamentet foreslår regler mod søgsmål mod journalister og aktivister

EU skal indføre regler for målrettede søgsmål mod journalister og aktivister.

Det mener et flertal på 444 medlemmer af Europa-Parlamentet, der har stemt for en rapport, der foreslår en stribe tiltag. Flertallet i parlamentet ærgrer sig over, at ingen medlemslande i EU har indført lovgivning mod de såkaldte ’SLAPPs’, der er kort for ’Strategic Lawsuit Against Public Participation’ – altså søgsmål, der har til formål at lukke munden på kritikere eller journalister, der går kritisk til en sag.

”Rapporten bør tjene som et udkast til at beskytte journalister, til at skærme dem, der søger sandheden, til at stå vagt om ytringsfriheden og at opretholde rettighederne til at få viden,” siger medforfatter til rapporten Roberta Metsola, der er parlamentsmedlem for Maltas Det Europæiske Folkeparti, i en pressemeddelelse fra Europa-Parlamentet.

”Denne rapport, der går på tværs af partier og komitéer, markerer et skelsættende øjeblik for journalistikkens kamp mod krænkende søgsmål. Der er ikke plads til krænkelser i det juridiske system – det er det budskab, vi sendte med vores stærke afstemning i dag,” tilføjer hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder