Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:01 27.04.2023 Anna Sol Jørgensen

Euromans chefredaktør forlader bestyrelse efter kras kritik

Euromans chefredaktør forlader bestyrelse efter kras kritik

Foto: Pressefoto

Det er stærkt journalistisk angribeligt og på kant med markedsføringsloven, at Euromans chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, har siddet i bestyrelsen for det danske tøjmærke Wood Wood, mens hans magasin har beskæftiget sig med selv samme brand.

Sådan lyder det i Politiken fra Peter Bro, professor i journalistik og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, og lektor i journalistik ved Roskilde Universitet Mads Kæmsgaard.

Den rejste kritik har fået chefredaktøren til at træde ud af bestyrelsen, oplyser han i et skriftligt svar til Politiken.

”Jeg mener helt generelt, at det er skævt at sige, at Wood Wood får særbehandling, men jeg kan selvfølgelig ikke leve med, at mit bestyrelseshverv kan så tvivl om Euromans redaktionelle uafhængighed. Derfor har jeg i går meddelt formanden for Carrington ApS, at jeg udtræder af bestyrelsen med øjeblikkeligt varsel,” skriver Kristoffer Dahy Ernst, der tilføjer, at Wood Wood er nævnt i knap 30 af flere tusinde artikler fra Euroman.

Story House Egmont, som udgiver Euroman, har tidligere vurderet, at dobbeltrollen var i orden, men mediekoncernen har nu ændret holdning, lyder det fra husets ugeblads- og magasindirektør, Marianne Gram.

SENESTE NYT

Flere nyheder