Euroman-redaktør dropper udskældt format: ”Verden kalder på, at vi kigger indad”

Ny chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, dropper et af de ældste formater i Euroman

Der er sket meget på Euroman siden bladet udkom første gang for snart 29 år siden. Især når det kommer til portrætteringen af kvinder. Fra letpåklædte pinup modeller har bladet bevæget sig mere over til flere dybdegående interviews med stærke kvindeskikkelser som Bodil Jørgensen og Mette Østergaard.

Men ét udskældt og elsket format har overlevet tidens løb – frem til nu.

En Kvinde Vi Kan Li’ er et af de længst eksisterende elementer i Euroman. Men fra og med næste udgave vil man ikke længere kunne finde det i magasinet.

Det har den nye chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst, der tiltrådte stillingen i november, besluttet. December udgaven bliver den første med hans signatur.

Og det har været en nem beslutning at træffe, fortæller Kristoffer Dahy Ernst.

”Den omgivende verden kalder på, at vi kigger indad og overvejer, om et format som En Kvinde Vi Kan Li’ er tidssvarende. Jeg er overbevist om, at tiden er moden til, at vi afliver det her,” siger han.

 

 Ikke kun til mænd

I dag har Euroman flere kvindelige ansatte, og 30 procent af bladets læsere er kvinder. Derfor var der også fuld opbakning fra redaktionen omkring beslutningen.

”Euroman skal ikke kun være et magasin lavet af mænd – til mænd. Kvinder udgør halvdelen af jordens befolkning og har mindst lige så meget at byde på som mænd. Det ville være en skam, hvis vi ikke også orienterede os mod dem,” siger Kristoffer Dahy Ernst.

Fremover vil kvinderne ifølge Kristoffer Dahy Ernst være at finde andre steder i Euroman spalter.

”Kvinder har mere at byde på, end bare at blive kigget på. Vi har masser af andre formater, hvor vi kan løfte samtalen til et andet niveau, så de ikke kun behøver at tale om, hvordan det er at gå på dates eller hvilken slags mad, man skal lave for at score dem,” siger han.

Og Euroman har allerede sadlet om, fortæller Kristoffer Dahy Ernst.

”I næste magasin taler vi med kvinder på grund af deres talent og faglighed, og ikke fordi de ser ud på en bestemt måde.” siger han.

I den næste udgave af Euroman vil man blandt andet kunne læse interviews med Mette Søberg fra Noma, kunstner Lulu Kaalund, arkitekt Caroline Sillesen og designer Rose Hermansen.

Indtil nu har Kristoffer Dahy Ernst kun modtaget positive tilbagemeldinger. Han tror ikke, formatet vil blive savnet af læserne.

0 Kommentarer