Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:22 16.02.2023 Ritzau

EU sender Danmark i retten for copyright-langsommelighed

Danmark har endnu ikke implementeret EU-direktiv om ophavsret og bliver nu indbragt for domstol. Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Danmark er ét blandt i alt 11 EU-lande, som EU-Kommissionen vil indbringe for EU-Domstolen.

Formålet med EU-reglerne er ifølge EU-Kommissionen at modernisere ophavsretsreglerne. Det skal hjælpe både forbrugere og skabere af indhold.

Reglerne fokuserer på digitalt indhold, som fylder stadig mere for både forbrugere og producenter. Derfor foreslog EU-Kommissionen i 2016 en opdatering af EU-reglerne om ophavsret.

”Et stigende antal internetbrugere har fået adgang til musik og video online. Og producenter tjener primært deres penge på digital indhold. De nye regler vedrører forholdet mellem ophavsretsindehavere og online platforme og vederlag til individuelle kunstnere og skabere,” heder det i meddelelsen fra EU-Kommissionen.

Fristen for at implementere reglerne udløb 7. juni 2021. Derefter sendte EU-Kommissionen en såkaldt åbningsskrivelse til de EU-lande, som ikke fuldt ud havde gennemført reglerne.

Det har dog ifølge EU-Kommissionen ikke ført til, at Danmark har implementeret reglerne.

I sidste ende kan EU-Kommissionen vælge at indbringe sagen for EU-Domstolen. Det sker nu for Danmark, fordi man ikke har gennemført de aftale regler.

Ved domstolen kan Danmark blive pålagt økonomiske sanktioner, hvis man ikke gennemføre reglerne.

SENESTE NYT

Flere nyheder