INTEGRATION. Jyllands-Postens journalist Orla Borg var en af vinderne, da EU i april for første gang uddelte sin antidiskriminations-pris.
De 25 EU-lande havde hver indstillet et stykke journalistisk arbejde til prisen. Det franske bidrag tog førstepladsen foran Orla Borg. Ungarerne tog tredjepladsen.
»Journalister har en forpligtelse over for indvandrere. Tænk på, hvornår du senest hørte om skolelærere i medierne. De bliver altid rakket ned og omtalt negativt. Det samme gælder indvandrere, hvor vi kun hører om kriminalitet, arbejdsløshed og ghettoer. Alle kender en lærer og kan derfor lægge til og trække fra, men 80 procent af danskerne har ingen kontakt med indvandrere og kender dem kun fra medierne. Halvdelen af indvandrerne er faktisk på arbejdsmarkedet. Journalister har det privilegium, at vi kan gå ud og møde dem,« siger Orla Borg, der er på Indsigt-redaktionen.
Hans møder med indvandrerne blev til artikel-serien Bidragerne, der kørte over en uge i Jyllands-Posten sidste år. Den kvindelige marokkanske HT-buschauffør og den unge indvandrer på Novozymes var nogle af dem, JP-læserne mødte.
Orla Borg blev kontaktet af sprogskolerne, der ønskede at benytte artiklerne i danskundervisningen, samtidig med at artiklernes cases kunne vise vejen og motivere sprogskoleelever-ne til at få et arbejde og der-igennem blive integreret. Jyllands-Posten udgav derfor artiklerne i en 12 tabloid-siders integrations-avis og sendte den til landets gymnasier, folke- og sprogskoler.
»I lederne står JP til højre for midten, men i journalistikken vil vi være uforudsigelige og overraskende. Det er denne pris et bevis på. Måske er det overraskende, at en JP-journalist får en antidiskriminations-pris – Information ville være mere oplagt – men det er jo indbegrebet af uforudsigelighed. Vi vil lave gode hi-storier – negative såvel som positive vinkler – også om indvandrere,« siger Orla Borg.
- Læs mere på www.stop-discrimination.info
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.