Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:52 21.10.2021 Anna Sol Jørgensen

Europa-Parlamentet foreslår økonomisk hjælp til pressede medier

De europæiske medier er presset på økonomien på grund af manglende annonceindtægter som følge af både coronaepidemien og techgiganter og har derfor brug for økonomisk hjælp.

Sådan lyder det fra et stort flertal i Europa-Parlamentet, der foreslår en permanent fond til EU’s medier for at sikre uafhængig europæisk journalistik. Det oplyser Europa-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Samtidig bekymrer det Europa-Parlamentet, at medier i Europa i stigende grad bliver sat under pres fra regeringer, der med juridiske værktøjer forsøger at få medier og journalister til at klappe i.

“Mediernes økosystem var sårbart inden pandemien, men krisen har styrket de udfordringer og skabt nye. Publikum flytter sig i stigende grad til digitale platforme, og indkomsten fra dem er ikke proportionel med indkomsten hos globale spillere.”

“Sidste år oplevede den europæiske mediesektor et betydeligt flad i annonceindtægter, som er en kritisk indkomst for medierne. På samme tid har corona-krisen understreget kvalitetsjournalistikkens rolle, og mange på professionel og hurtige dækning under en pandemi kan komme til at koste liv,” siger det lettiske parlamentsmedlem Dace Melbärde i pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder