Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:15 03.10.2023 Kerstin Bruun-Hansen

EU-lov om pressebeskyttelse er kommet et skridt længere

EU-lov om pressebeskyttelse er kommet et skridt længere

Europa-Parlamentet

Ny lovgivning, der skal beskytte pressen og styrke pressefriheden, er stemt igennem af Europa-Parlamentet tirsdag i Strasbourg. Næste skridt er forhandling i EU-Ministerrådet.

Et af hovedformålene med den såkaldte European Media Freedom Act er at gøre indblanding i mediers redaktionelle arbejde ulovligt.

Det kunne være ved at lægge pres på journalister for at få dem til at afsløre deres kilder, tilgå deres enheder eller målrette spyware mod journalister eller medier, skriver EU-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Samtidig foreslår parlamentet konkret, at certificerede mediers indhold på sociale medier ikke må blive fjernet eller begrænset 24 timer efter, at det er delt på meget store online platforme som Facebook og Instagram.

I dag risikerer medier at få fjernet eller begrænset deres indhold på sociale medier uden mulighed for dialog.

Ud over tiltagene for at forhindre udefrakommende indblanding vil EU-Parlamentet med den nye lovgivning have medier til at offentliggøre information om ejerskabsstruktur.

Derudover skal medier, online-platforme og søgemaskiner indrapportere pengeoverførsler, de får i statsstøtte, og for statsreklame.

SENESTE NYT

Flere nyheder