EU-Kommissionen har godkendt Radio 24syv

EU-Kommissionen har godkendt planerne om at oprette Radio 24syv som konkurrent til DR. Glædeligt, siger formanden for Radio- og tv-nævnet til Journalisten.dk (Opdateret).

EU-Kommissionen har godkendt planerne om at oprette Radio 24syv som konkurrent til DR. Glædeligt, siger formanden for Radio- og tv-nævnet til Journalisten.dk (Opdateret).

Ifølge Dr.dk er planerne for oprettelsen af Radio 24syv netop blevet godkendt af EU-Kommissionen.

Med godkendelsen fra EU Kommissionen er Berlingske og PeopleGroup næsten klar til at gå i luften med den nye radio. Næste skridt er, at Radio- og tv-nævnet skal godkende radioen og udstede en sendetilladelse.

»Det har været behæftet med en del usikkerhed, om det ville falde på plads inden vi skal tage stilling til koncessionstilladelsen. Den hurdle er overstået, og det er glædeligt. Det giver tryghed i den videre proces. Nu kan Radio- og tv-nævnet udstede en koneccsionstilladelse uden forbehold og uden bekymring for senere at skulle ændre på tilladelsesvilkårene,« siger formand for nævnet Christian Scherfig til Journalisten.dk 

Radio- og tv- nævnet skal på et møde den 5. april tage formelt stilling til, om Radio 24syv kan gå i luften. Og Christian Scherfig forventer, de vender tommelfingeren opad.

»Det eneste, der skulle stå i vejen er, hvis der kommer et Folketingsvalg i mellemtiden med en ny parlamentarisk sammensætning, der vil rulle hele processen tilbage. Men det er vist noget teoretisk at det skulle nå at ske inden 5. april,« siger han til Journalisten.dk.

Berlingske og PeopleGroup var de eneste, der bød på den nye radiokanal. Kanalen skal gå i luften 1. november, og får sendetilladelse til de næste otte år.

Opdateret 13.47
 

0 Kommentarer