Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:47 28.02.2022 Anna Sol Jørgensen

EU vil forbyde ”giftige og skadelige” russiske statsmedier

EU vil forbyde ”giftige og skadelige” russiske statsmedier

EU-Kommissionens præsident, Ursula von Der Leyen. Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Det skal være slut med de russiske statsmedier Russia Today og Sputnik, efter at Rusland har invaderet Ukraine, hvis det står til EU, der varsler et forbud mod de to medier.

”Russia Today og Sputnik, lige såvel som deres datteselskaber, vil ikke længere være i stand til at sprede deres løgne, der retfærdiggør Putins krig, og som sår splittelse i vores union. Så vi er i gang med at udvikle værtøjer, der udelukker deres giftige og skadelige misinformation om Europa,” siger EU-Kommissionens præsident, Ursula von Der Leyen, ifølge The Guardian, uden at uddybe, hvordan sådan et forbud skal strikkes sammen.

EU’s arbejde mod de russiske statsmedier kommer samtidig med en pakke sanktioner rettet mod Vladimir Putins regering.

De russiske myndigheder har ad flere omgange indskærpet over for russiske medier, hvordan de skal dække krigen i Ukraine.

Dels er det kun tilladt at bruge oplysninger, der kommer fra officielle russiske kilder. Derudover har myndighederne gjort det forbudt at bruge ord som ’invasion’ og ’krig’ om den krig, Rusland er i gang med at føre i nabolandet. Overtrædes det, kan det udløse en bøde på op mod 400.000 kroner.

SENESTE NYT

Flere nyheder