EU: Alle skal kunne se landskampe

EU-domstolen fastslår nu, at landskampe er af så stor offentlig interesse, at det skal være muligt at se dem på gratis, landsdækkende kanaler. Det kommer ikke til at ændre noget, lyder det fra Viasat (rettet)

EU-domstolen fastslår nu, at landskampe er af så stor offentlig interesse, at det skal være muligt at se dem på gratis, landsdækkende kanaler. Det kommer ikke til at ændre noget, lyder det fra Viasat (rettet)

Den danske stat kan nu sørge for, at små betalingskanaler ikke kan sikre sig rettigheder til landsholdets VM- og EM-kampe. Det slår EU-domstolen fast i en principiel afgørelse, skriver Politiken.dk.

I afgørelsen hedder det, at medlemslandene kan forbyde kanaler eksklusivt at vise en begivenhed af stor offentlig interesse, hvis det betyder, at en stor del af befolkningen mister muligheden for at se den på gratis tv.

Med dommen bliver det op til det enkelte medlemsland at sikre, at foldboldkampe bliver vist på landsdækkende tv.

»Fodbold er en folkesport. Danskere uden store fladskærme og penge til kæmpestore, digitale tv-pakker skal også kunne følge deres helte og ikke mindst landsholdet,« siger den socialdemokratiske EU-parlamentariker Ole Christensen til Politiken.dk.

Men Peter Nørrelund, sportschef i Viasat, mener ikke umiddelbart dommen kommer til at ændre noget.

 »Denne her mulighed blev allerede sikret med et direktiv i midten af 90'erne, men problemet har hele tiden været hvordan man effektuerer sådan en liste (over begivenheder af offentlig interesse, red.) i praksis,« siger han til Journalisten.dk.

Han peger på, at der i Danmark kun ville være to kanaler, der lever op til kravet om at være landsdækkende og gratis, nemlig TV 2 og DR. Men de skal stadig forholde sig til, at rettighedshaverne til eksempelvis det danske landsholds udekampe også har nogle krav.

»Og hvis de ikke kan få opfyldt de krav, finder de jo bare på noget andet. Streamer kampen på nettet eller lignende. Så det er meget svært at regulere på dette område,« siger han.

(Rettet 16.40: Viasats sportschef hedder ikke Peter Nørskov men Peter Nørrelund)

0 Kommentarer