Etikmøde blev holdt med referatforbud

Tirsdag aftens etikmøde i Brønderslev blev - efter krav fra borgmesteren - afholdt med referatforbud. Med udgangspunkt i Brønderslev-sagen diskuterede journalisterne beskyttelse af børn, hurtige nyheder og etiske udfordringer

Tirsdag aftens etikmøde i Brønderslev blev – efter krav fra borgmesteren – afholdt med referatforbud. Med udgangspunkt i Brønderslev-sagen diskuterede journalisterne beskyttelse af børn, hurtige nyheder og etiske udfordringer

DJ-formandskabets danmarksturne med etiske spørgsmål nåede tirsdag aften Brønderslev.

Her blev der – med udgangspunkt i Brønderslev-sagen – ivrigt diskuteret de dilemmaer, medier og journalister stilles i, når sager med børn som ofre skal rulles op.

Debatten foregik mellem borgmester Lene Hansen, Brønderslev Kommune, og DJ formand Mogens Blicher Bjerregård.

Borgmester Lene Hansen bad om referatforbud. Hertil siger DJ's formand, Mogens Blicher Bjerregård, i et skriftligt svar til journalisten.dk:

"For mit vedkommende var det et åbent møde, og mine udtalelser var naturligvis til citat. Borgmesteren har så haft sine grunde."

"Vi havde et rigtig fint debatmøde i Nordjylland, hvor vi især drøftede dilemmaerne, når for eksempel ofre bliver interviewet, og hvordan vi håndterer det, når børn optræder i medierne. Jeg er glad for, at Lene Hansen stillede op med den meget alvorlige case fra Brønderslev Kommune. Det er ærgerligt, at borgmesteren ikke ville citeres for det, hun sagde på debatmødet i Kreds 6. Den journalistiske etik er i den grad på dagsordenen i øjeblikket, og Lene Hansens bidrag var særdeles relevante."

Carsten Randers er journalist og kommunikationsmedarbejder. Han var en af de 25 fremmødte.

"Det centrale, vi talte om, er, hvordan man tager hensyn til børn. Udgangspunktet var det, som medierne omtaler som Brønderslevsagen. Det, vi heroppe kalder Serritslevsagen. Havde medierne tænkt nok på børnene?" siger Carsten Randers.

"Vi diskuterede meget, om hurtigheden i medierne sker på bekostning af etikken. Hvordan man tager hensyn til børnene. Om tingene blev udpenslet for meget og børnene dermed blev gjort til ekstra ofre. Børn kommer i klemme i de hurtige nyheder og effektjagten. Men det er samtidig nødvendigt at oprulle den slags sager, for ellers sker der ingen ændringer."