Et spørgsmål om udtryk

Med stor interesse læser jeg Journalisten, og jeg føler ikke den mindste anledning til at skulle give jer gode råd, men der er dog et emne, I gerne må tage op, da det irriterer mig, at mange journalister snubler over de to udtryk: "At sætte spørgsmålstegn ved" og "at stille spørgsmålet".

Med stor interesse læser jeg Journalisten, og jeg føler ikke den mindste anledning til at skulle give jer gode råd, men der er dog et emne, I gerne må tage op, da det irriterer mig, at mange journalister snubler over de to udtryk: "At sætte spørgsmålstegn ved" og "at stille spørgsmålet".

Både i skrift og tale bliver det ofte til: "At stille spørgsmålstegn ved", og selv en af vore kendteste chefredaktører brugte den forkerte vending i Presselogen forleden. Fejlen kan ofte ses i aviserne, og nyhedsoplæserne i diverse tv-nyhedsprogrammer falder også i. Flere politikere bruger også udtrykket forkert, men det undrer ikke så meget.

– Frank Paulsen, Dansk Filmjournal

0 Kommentarer