search

Et slag til kæben

Stress og jag på SportsBlokken.dk fra morgenstunden. Mødehelvede i enmandsbetjente virksomheder trækker produktionen i langdrag. Så lige en kort blog, inden kalenderen bugner videre.

Stress og jag på SportsBlokken.dk fra morgenstunden. Mødehelvede i enmandsbetjente virksomheder trækker produktionen i langdrag. Så lige en kort blog, inden kalenderen bugner videre.

Først og fremmest for at konstatere, at det er på sin behørige plads at lykønske Anders Damgaard og Jonas Nyrup fra Berlingske Tidende, B.T, Urban eller Sporten.dk, vælg selv, med Den Gyldne Pen. Branchens udtryk for titlen Årets Sportsjournalist. De to skriverkarle får anerkendelsen for de afslørende artikler om Stald Palle-bokseren Johny Jensens offerrolle i den dubiøse del af idrætsverdenen.

Den østjyske bokser fik godt nok foretaget de obligatoriske scanninger forud for kampindsats, men lemfældig omgang med resultaterne betød, at Johny Jensen var i ringen til træning og to officielle kampe med en fremadskridende hjerneskade. Fra ekspertside er det siden hen slået fast, at Johny Jensen skulle have været forhindret i at bokse videre.

Klassisk undersøgende og afslørende journalistik, som blev lanceret efter Berlingske Medias forskrifter og den omdiskuterede såkaldte webfirst-strategi, der sender historier i offentligt omløb, så snart de er på blokken, om man så må sige. Ved denne lejlighed dog i en modificeret udgave, da man aftenen forinden nøjedes med at tease voldsomt for Johny Jensen-afsløringen uden navns nævnelse, og så fik den ellers i løssalgets navn fuldt skrald i næste dags aviser.

Ifølge SportsBlokken.dk’s oplysninger er man nu i sportsvertikalen på vej væk fra selv samme strategi, fordi den koster for meget på bundlinjen. Altså, historier af en vis valør skal holdes ind til kroppen og næste dags kioskstativ til tocifret kroneindtjening. Givetvis en midlertidig foranstaltning af den kunstige åndedræts kaliber, fordi konkurrencen skærpes dag for dag på netplatformen, men dog en væsentlig mellemkonsekvens i forhold til timing og ressourcer.

De to velanskrevne journalister med mangeårig journalistisk indsigt i netop boksefaget leverede med deres historier i sommer et velplaceret kæbestød til hele boksebranchen. På et gebet, hvor man i forvejen skal gøre sig umage for at spore aktivitet på scanningsresultaterne, er det godt gået. Så da naturligvis en knyttet næve, thumbs up og kæmpe tillykke herfra…

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen