Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:03 15.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Ét punkt fra den nye regering får Dansk Journalistforbund til at stejle

Ét punkt fra den nye regering får Dansk Journalistforbund til at stejle

Jacob Nielsen

Der lyder et varmt velkommen fra Dansk Journalistforbund til den nye regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

Det er særligt kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), justitsminister Peter Hummelgaard (S) og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), forbundet kommer til at arbejde sammen med.

Regeringen har i sit regeringsgrundlag allerede tilkendegivet, at medieaftalen fra foråret i store træk skal implementeres, og at der skal nedsættes et udvalg for at komme med bud på en revideringen af offentlighedsloven – to punkter, som er vigtige for forbundet og forbundets formand, Tine Johansen.

”Vi ser meget frem til samarbejdet med den nye regering og en række nye ansigter på nøgleministerposterne for DJ,” siger formanden for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen, i en pressemeddelelse.

Der er dog ét punkt i regeringens fremlagte visioner, der får forbundet til at stille sig på hælene. Nemlig forslaget om at skrotte en helligdag – formentlig store bededag. På det punkt er forbundet ikke villig til at samarbejde, lyder det i pressemeddelelsen:

”Hvis lønmodtagerne skal levere mere arbejde, så skal det aftales som en del af en overenskomst eller en trepartsaftale, og ikke komme fra en regering,” står der.

SENESTE NYT

Flere nyheder