Et pinligt tal

Jørn Henrik Petersen, leder af journalistuddannelsen i Odense, er kendt som manden, der kræver klogere journalister.

Jørn Henrik Petersen, leder af journalistuddannelsen i Odense, er kendt som manden, der kræver klogere journalister.

På den baggrund var det ekstra pinligt, da han sendte en pressemeddelelse ud til den danske presse behæftet med en alvorlig fejl. Jørn Henrik Petersen skrev:

"Tal fra Dansk Journalistforbunds arbejdsløshedskasse giver det samme billede. Her bliver SDUernes arbejdsløshed opgivet til 14-15 procent".

Det rigtige tal var ikke 14-15 procent, men 21 procent.

Men hvordan kunne det ske?

I virkeligheden står en af underviserne fra SDU, Jens Franck, bag researchen. Han kontaktede Dansk Journalistforbund for at få de officielle tal. Men da taleksperterne i JobService ikke var til stede, endte han hos Journalistforbundets informationschef, Esben Ørberg.

Underviseren fortalte Esben Ørberg, at han havde fundet ud af, at arbejdsløsheden blandt SDUerne er 14-15 procent. Esben Ørberg svarede, at det nok skulle passe.

JOURNALISTEN har den efterfølgende mailkorrespondance mellem de to. Heraf fremgår det, at Esben Ørberg atter bekræfter, at det officielle tal er 14-15 procent – på trods af, at han kun har tallet fra SDU. Den formildende omstændighed for informationschefen er, at han gør opmærksom på, at JobService er de rigtige at tale med.

Esben Ørberg og Jens Franck er da også rørende enige om, at de begge har ansvaret.

"Jeg har været for kvik ved havelågen," siger Esben Ørberg.

"Det er selvfølgelig mit ansvar som journalist at tjekke tallene. Det beklager jeg," siger Jens Franck.

Læs også: Journalistuddannelser i stillingskrig

0 Kommentarer