Et legebarn skifter legeplads

NYT JOB ∞ TORBEN PLANK, 45 ÅR1. marts fra kommunikationschef, BonBon-Land, til pressekoordinator, Tivoli.

NYT JOB ∞ TORBEN PLANK, 45 ÅR
1. marts fra kommunikationschef, BonBon-Land,
til pressekoordinator, Tivoli.

Hvorfor skifter du fra BonBon-Land til Tivoli?
Jeg har været her fem år, og da jeg fik muligheden for at komme til Tivoli, som er et sted med stærke traditioner, var det oplagt. Det, som tænder mig mest ved Tivoli, er, at de har så mange shows og så megen underholdning, og så er det en femstjernet attraktion, mens BonBon-Land er en firestjernet. Samtidig kommer jeg i Tivoli til at være en del af et hold, og det har jeg savnet tidligere, hvor jeg har arbejdet meget alene.

Så Tivoli er drømmejobbet for en kommunikationsmedarbejder,
der arbejder med forlystelsesparker?

For mig var der ingen tvivl om, at det var her, jeg skulle hen. Dels fordi Tivoli i København har så mange traditioner, og dels fordi der er så meget overskud til at forny sig.

Hvilke funktioner får du som pressekoordinator i Tivoli?
Jeg skal stå for pressemeddelelser og pressekontakt samt sørge for, at arrangementerne bliver formidlet.

Hvilke evner kræver det at arbejde med kommunikation
inden for forlystelsesparker?

Man skal have et sælger-gen i sig, så jeg opfatter mig selv som en sælger. Opgaven er at vinkle en historie, så modtageren bliver interesseret i den, og pakke den ind, så den holder vand. Har du først solgt en halvdårlig historie til en journalist, gider vedkommende ikke komme igen. Så det handler meget om at være tro mod sin historie. Derfor masseudsender jeg ikke en pressemeddelelse til alle journalister, men prøver at finde den rigtige journalist til historien.

Forlystelsesparkerne er i medierne hver sommer, når der sker ulykker.
Kræver det særlige evner at kunne håndtere kriser?

Heldigvis sker der ikke alvorlige uheld hvert år. Men faktum er, at ulykker sælger flere aviser og giver højere lyttertal og seertal. Det er derfor vigtigt at have et særligt kriseberedskab, så man ikke uoverlagt kommer til at såre tilskadekomne, pårørende eller skade virksomheden med uigennemtænkte udtalelser.

Du har tidligere været 14 år i Danmarks Radio. Hvorfor gik du fra
journalistik til kommunikation?

Jeg kunne mærke, at historierne begyndte at vende tilbage, og jeg fik en fornemmelse af, at "kilden" begyndte at tørre ud. Så jeg kunne mærke, at jeg snart skulle skifte. Og det gav da også stof til eftertanke, at den store grønthøster-runde kom, umiddelbart efter at jeg stoppede i DR.

Hvad mener du om journalisters gratis adgang til forlystelsesparker
med et pressekort i hånden?

Vi havde længe lidt under fordomme om, at BonBon-Land er på kant med den gode smag. Derfor indførte jeg fri adgang for journalister, så de selv kunne se stedet. Det var en god måde at vinde journalisterne på, som har givet mange artikler i medierne.

CV: Torben Plank er uddannet i Danmarks Radio, hvor han arbejdede som programmedarbejder på primært P4 fra 1990 til 2004. Herefter arbejdede han for SOS-Børnebyerne i cirka et år, inden han i 2005 blev PR- & kommunikationschef hos BonBon-Land. I 2008 udgav han bogen "PR og pressehåndtering i attraktioner".

0 Kommentarer