Et knæk i ledigheden

  OPGANG. For første gang i fire et halvt år er antallet af ledige medlemmer af Dansk Journalistforbund (DJ) faldende. I marts i år var 11,8 procent af Journalistforbundets medlemmer berørt af ledighed, mens det tilsvarende tal for marts sidste år var 13,1 procent.

 

 

OPGANG. For første gang i fire et halvt år er antallet af ledige medlemmer af Dansk Journalistforbund (DJ) faldende.

I marts i år var 11,8 procent af Journalistforbundets medlemmer berørt af ledighed, mens det tilsvarende tal for marts sidste år var 13,1 procent.

Ifølge Per Nielsen, konsulent i Journalistforbundets JobService, viser foreløbige tal, at den positive tendens fortsatte i april i år. De opløftende tal bliver bestyrket af, at Journalistforbundets VikarTank i år har formidlet mere end dobbelt så mange job som i samme periode sidste år. Indtil videre har JobService i år matchet 35 job med et ledigt medlem af Journalistforbundet.

»Det ser ud til, at økonomien i branchen er lidt bedre. Derfor skal forbundets medlemmer ikke længere bare finde sig i, at der ikke kommer vikarer i sommerferien,« siger Per Nielsen.

JobService har derfor sendt mail til alle DJ-tillidsrepræsentanter og gjort dem opmærksom på, at JobService lynhurtigt kan skaffe en kvalificeret vikar. I disse dage modtager arbejdsgiverne desuden en pjece, der fortæller, at Journalistforbundet gratis formidler kontakt til en vikar.

For øjeblikket står 400 ud af de cirka 1.400 ledige medlemmer af Journalistforbundet i VikarTanken. Per Nielsen opfordrer alle ledige medlemmer til at blive optaget i tanken. Interesserede kan melde sig til VikarTanken via journalistforbundet.dk.

Tal fra JobService viser, at procentuelt er det først og fremmest freelancere, grafikere og fotografer – især hospitals- og farvelaboratoriefotografer – der er ramt af arbejdsløshed. Mere end 20 procent af medlemmerne i DJ-specialgrupperne Visuelt Forum, FreelanceGruppen og Fotograferne er for øjeblikket tilmeldt arbejdsformidlingen.

0 Kommentarer