Et hæsligt år

 

 

Generalforsamlingen begyndte kl. 11 i Odense. 12.24 kunne alle gå til rejer, fiskefiletter og steg samt ost. Formand Claus Falkenby var igennem sin lange beretning, debat var der ikke noget af, regnskaber og budgetter tog kun få minutter. Bestyrelsen havde på forhånd fundet ud af, hvem der ville stille op, så fredsvalget var på plads. Selv valg af delegerede var klaret inden 12.24. 13.37 kunne de fleste af de godt 35 deltagere stige ind i toget på Odense station. Efter et kort stop i København skulle de flyve på tredages kredstur til Bruxelles.

Formandens beretning bredte sig over ni A4 sider. Han kaldte det forgange år for hæsligt på grund af store fyringer på Fyens Stiftstidende, TV 2 Fyn, Netdoktor og nu også på Fyns Amts Avis.

Claus Falkenby fortalte om redigerende på Fyens Stiftstidende, der imod deres vilje blev sendt ud som skrivende på lokalredaktioner og om, hvordan de skrivende på forhånd nøjagtigt skal vide, hvor lang deres artikel bliver, og senere skal levere den, så den på sidste punktum passer til det tildelte hul.

Han kaldte det også tankevækkende, at samtlige tre fyrede fra Fyns Amts Avis er erfarne medarbejdere i midten af 50erne og bad Dansk Journalistforbund gøre noget mere ved seniorpolitikken.

Arbejdsløsheden på Fyn er på fire procent målt på heltidsstillinger mod 6,4 procent på landsplan. Falkenby forklarede, at fyringerne ikke er slået igennem endnu på grund af fratrædelsesordninger, så derfor er tallet reelt højere. I den forbindelse nævnte han, at kun en tredjedel af de nyuddannede fra journalistuddannelsen i Odense har fået job.

"Vi kan risikere at få århusianske tilstande. Her har kombinationen af Journalisthøjskolen og massefyringer skabt rekordhøj ledighed. Det kan kun gå galt, når man fordobler antallet af nyuddannede journalister," sagde han og advarede:

"De nyudklækkede journalister er sultne og tager måske alt uden skelen til løn og arbejdsforhold. På den måde er de med til at undergrave ellers gode overenskomster."

Kurt Hardi og Susanne Joelck gik ud af bestyrelsen. Det samme gjorde Per Andersen, fordi han skal være beskæftigelseskonsulent. Ulrik Borgermann var også på valg, men ham kan bestyrelsen ikke undvære, så han skal blive, sagde Claus Falkenby fra Fyens Stiftstidende, der blev genvalgt som formand.

Bestyrelsen består nu af free-lancefotograf Ulrik Borgermann, Helle Kolding og Michael Lorenzen fra Fyns Amts Avis, freelancerne Susanne Ove og Gitte Kristensen, Holger Koefoed fra Fyens Stiftstidende og Pia Becker fra Becker Event & PR, samt Klaus Skagen fra TV 2.

 

0 Kommentarer