Et gyldent billede

En rutineopgave på en dansk virksomhed har udviklet sig til et lille juleeventyr for fotografen Michael Altschul. Firmaet hed nemlig IT Factory og manden, der skulle fotograferes, hed Stein Bagger.

En rutineopgave på en dansk virksomhed har udviklet sig til et lille juleeventyr for fotografen Michael Altschul. Firmaet hed nemlig IT Factory og manden, der skulle fotograferes, hed Stein Bagger.

Stein Bagger-affæren har medført tragedier og ruin for en række mennesker. Men der er i hvert fald ét sted, hvor julegaverne ikke bliver mindre i år.

»Hvis du kunne se mig nu, så ville du se en mand, der smiler over hele hovedet.«

Ordene kommer fra fotografen Michael Altschul. Han står bag nogle billeder af Stein Bagger, der i løbet af få dage er blevet blandt årets mest eksponerede fotos overhovedet.

»Jeg har set mine billeder på forsiden og inde i samtlige københavnske aviser. TV-avisen bruger dem på nettet, TV 2 looper dem i Nyhederne. Flere norske medier bruger dem også. I øjeblikket er de på vej til et større tysk presseagentur, og jeg har også netop haft et amerikansk bureau i røret,« fortæller Michael Altschul, der i de sidste tre dage stort set ikke har fotograferet, men i stedet brugt tiden på at lave aftaler om sine Bagger-billeder.

Det var egentlig en ren rutine-opgave, der har bragt Altschul på forsiderne. Han er fast freelancer for Erhvervsbladet, og i forbindelse med en artikel blev han sendt til IT Factory, for at fotografere den succesfulde chef.

»Jeg bruger gerne 20-45 minutter og gør meget ud af at fange personens udtryk, og det synes jeg også, lykkedes godt her. Jeg kan faktisk ikke huske, hvad artiklen handlede om, men mon ikke det har været noget om, hvor godt det gik, siden jeg kunne få ham til at sidde og slå ud med armene på den måde,« siger Michael Altschul om billederne, hvor Stein Bagger blandt andet ses foran et verdenskort med en tydeligt tilfreds mine.

Billederne blev brugt i Erhvervsbladet, og derefter gemt af vejen, indtil …

»Da sagen begyndte at køre, tjekkede jeg rutinemæssigt min database og fandt ud af, at jeg havde 13 billeder af ham liggende som rå-filer. Og så var det jo bare i gang med at billede-behandle på fuld knald,« fortæller Altschul, der nu har billederne liggende hos flere bureauer.

Billederne har de seneste dage givet ham og hans firma, Visuel Medie, en masse respons, og også konkrete jobs.

Og så er der jo lige den økonomiske side af sagen.

»Jeg aner simpelthen ikke, hvad det vil indebære. Jeg har ingen ideer, og slet ikke omkring udlandet, så det kan godt være, jeg skal tage kontakt til forbundet eller en jurist, så jeg ikke bliver taget i røven. Men mon ikke der bliver til julegaverne i år?«

0 Kommentarer