Et demokratisk skråplan

I morgen - lørdag - vises dokumentarfilmen 'Taxi to the Dark Side' af den Oscar-nominerede instruktør Alex Gibney på DR2. Filmen er en del af det internationale projekt 'Why Democracy?´, som vil sætte fokus på demokrati.

I morgen – lørdag – vises dokumentarfilmen 'Taxi to the Dark Side' af den Oscar-nominerede instruktør Alex Gibney på DR2. Filmen er en del af det internationale projekt 'Why Democracy?´, som vil sætte fokus på demokrati.

'Why Democracy' er efter eget udsagn verdens største multi-medie event. Centralt i projektet er 10 dokumentarfilm, der hver især tager udgangspunkt i et spørgsmål omkring demokrati. Projektet er lavet i samarbejde med Metro International, og filmene vil blive vist på 40 tv-stationer rundt omkring i verden. Samtidig kører projektet via både radio og net i 200 lande og har i alt et potentielt publikum på over 300 millioner mennesker.

Alex Gibney, der i 2006 blev Oscar-nomineret for ‘Enron: The Smartest Guys in the Room', har i sin film valgt at stille spørgsmålet: Can terrorism destroy democracy? Det spørgsmål forsøger instruktøren at besvare ved at sætte fokus på behandlingen af krigsfanger i Afghanistan.

Det sker blandt andet ved at tale med tidligere soldater og højtstående embedsmænd, hvilket der er kommet en både spændende og skræmmende film ud af idet filmen langt hen ad vejen svarer ja til ovennævnte spørgsmål.

'Taxi to the Dark Side' bliver vist lørdag aften kl. 21 på DR2.

'Why Democracy' er et initiativ skabt af den ikke-kommercielle organisation Steps International. Filmene skal vises i: Storbritannien, Østrig, Australien, Frankrig, Belgien, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Grækenland, Holland, Portugal, Polen, Sverige, Schweiz, Canada, Sydafrika, Indien, Israel, Japan, Mellemøsten (Al Arabiya), Mexico, Taiwan og USA.

Det Danske Filminstitut, Undervisningsministeriet og Danida støtter projektet.

0 Kommentarer