Espersen: ”Hvorfor hader Politiken det danske folk?”

Søren Espersen fik mulighed for at grille Politikens chefredaktør Bo Lidegaard til Fagfestival, men det endte med at flagre i luften, om Søren Espersen selv ville havde trykt Muhammedtegningerne i Saudi Arabien.

Søren Espersen fik mulighed for at grille Politikens chefredaktør Bo Lidegaard til Fagfestival, men det endte med at flagre i luften, om Søren Espersen selv ville havde trykt Muhammedtegningerne i Saudi Arabien.

"Jeg kan ikke fordrage Politiken. Hvorfor hader Politiken det danske folk? Ville Søren Espersen (DF) have svar på fra Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, til dagens session på Fagfestival, hvor politikere og journalister havde byttet roller.

"Du misforstår, hvad danskhed er," lød svaret fra Lidegaard. "Du tror, at du er Danmark. Vi hader middelmådigheden og snæversynet. Og vi hader den defensive måde at være dansker på, hvor der ikke må komme nogen udefra og ind i vores land. Men vi hader ikke Danmark. "

"Den gamle kulturradikale Poul Henningsen ønskede jo provokationen. Det var hans varemærke. Synes du ikke, at kulturradikale Politiken svigter PH, når I ikke tør provokere?" spurgte Søren Espersen med hentydning til Muhammed-tegningerne.

"Nu antyder du, at PH ville synes, det var et mål i sig selv at mobbe et religiøst mindretal. Politiken ønsker ikke forbud mod Muhammed-tegningerne, men vi syntes, at begrundelsen var dårlig, og timingen var dårlig. Vi synes, at man skal tage hensyn til mindretallet og ikke bruge flertallets mobbemagt," sagde Bo Lidegaard.

"Nu var det jo flertalsfolk, som lavede balladen i Mellemøsten. Hvorfor skulle de inviteres op til Tøger Seidenfaden og have en undskyldning. Vil du have gjort det samme?"

"Politiken har lov til at synes, at det var en dårlig ide, men I kalder det straks en knægtelse af ytringsfriheden. Det er sådan med jer, og det er derfor, Politiken har det svært med jer; I forsvarer retten til provokation og synspunkter, men kun så længe det er jeres eget synspunkt, ikke når PET pludselig siger, at det er en god ide at mødes med muslimer.
Hvis du mener, at de tegninger er så vigtige, kan du jo starte med selv at rejse til Saudi Arabien og tegne nogle tegninger."

Og med den opfordring blev interviewer Søren Espersen for første gang stille, selv om han muntert havde startet seancen ud med at oplyse, at han nok skulle prøve at begrænse sig, "for han så nemt lod sig rive med af sine egne ord".

0 Kommentarer