Erling Tind Larsen stopper som chefredaktør på Her&Nu

»Ledelsen og jeg er ikke enige om, hvad for et blad Her&Nu skal være,« siger Erling Tind Larsen til Journalisten. Han stopper som chefredaktør på Her&Nu efter kun to år, efter at ugebladet to gange har trukket forsider tilbage med saftige historier om kongehuset

Egmonts ugeblad Her&Nu skiller sig af med chefredaktør Erling Tind Larsen, der har fået en fratrædelsesaftale efter kun to år i chefredaktørstolen.

Det sker, efter at ugebladet to gange på et år har set sig nødsaget til at trække saftige forsider om kongehuset tilbage.

I oktober trak Her&Nu en forside tilbage om, at prinsesse Marie skulle have fået lavet større bryster på en klinik i Litauen. Det skete, efter at kongehuset truede med en retssag. 

I sidste måned måtte Her&Nu trække en forside tilbage om, at kronprins Frederik har været utro, fordi bladet ikke havde dokumentation, og en mediejurist betegnede artiklen som klart injurierende.

»Ledelsen og jeg er ikke enige om, hvad for et blad Her&Nu skal være. I kølvandet på den turbulens, som Her&Nu har været inde i, er der naturligt opstået en diskussion om, hvor tæt vi skal gå til kanten, og hvor vi skal placere os i markedet. Det har vi ikke været helt enige om,« siger Erling Tind Larsen til Journalisten.

Skilles i fred og fordragelighed

»Derfor er det en naturlig konsekvens, at vi nu skilles i fred og fordragelighed. Og så finder ledelsen en anden chefredaktør, som vil være bedre til at lave det blad, de gerne vil have,« siger Erling Tind Larsen.

Er din fratræden en konsekvens af, at ledelsen har været utilfreds med de to sager?

»Nej, men diskussionen om bladets linje opstår naturligt i kølvandet på de to sager, og dermed hænger tingene jo sammen. Alle har været utilfredse med, at vi har været nødt til at trække forsider tilbage. Det har vi på redaktionen også været utroligt kede af og ærgerlige over,« siger Erling Tind Larsen.

Han stopper også som digital chefredaktør i Egmont Publishing.

Ugebladsdirektør Marianne Gram overtager begge poster midlertidigt.

"Erling Tind Larsen har været en god chefredaktør for Her&Nu. Men oven på de to seneste sager er vi nødt til at flytte grænserne for det Her&Nu, som vi i dag udgiver. Vi vil stadig være et kulørt blad, men som en naturlig konsekvens af, at vi er gået ud over kanten i to sager, skal vi længere væk fra den kant, som bladet har haft," udtaler hun i en pressemeddelelse.

0 Kommentarer