Er inhabilitet en journalistisk dyd?

URENT. Det er på høje tid at få skiftet Paula Larrain ud som blogger, medmindre Journalisten fortsat vil lægge navn til en person, der mener at vide, hvad journalistiske dyder er, men åbenbart ikke fatter en bønne.

URENT. Det er på høje tid at få skiftet Paula Larrain ud som blogger, medmindre Journalisten fortsat vil lægge navn til en person, der mener at vide, hvad journalistiske dyder er, men åbenbart ikke fatter en bønne.
Som propagandachef for den ganske magtfulde Dansk Rederiforening fortæller hun på Journalisten.dk,
at hun kæmper "for journalistikkens traditionelle dyder". Hvad med at invitere Stein Baggers forhenværende propagandachef, Erik Ove, indenfor i klubben, så der kan komme lidt konkurrence om, hvem der kæmper hårdest på journalisternes vegne?
I en stribe af sine indlæg er hun inhabil, så det fløjter, hvad jeg ikke forstår, at ledelsen på Journalisten ikke griber ind overfor. Hun kredser om sit forhold til tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup, som hun ikke bryder sig om og blandt andet beskylder for følgende:
"Se og Hørs eneste håb er, at man indrømmer dette og begynder at genopdyrke sit kildenetværk – at man finder tilbage til den sjæl, som blev syg og forsvandt under den forrige ledelse."
Kommentator på Berlingske Thomas Larsen er i forhold til selv samme Qvortrup "den reneste" i Larrains verden. Den slags betragtninger laver man i en religiøs sekt. Efterfølgende er der et problem med kildekritik i forbindelse med artikler om Mærsk, hvor Larrain skynder sig at fortælle om sin ansættelse i Rederiforeningen, hvis største medlem er netop Mærsk. Hvad angår inhabilitet, er det ikke nok at snakke lidt frem og tilbage for dernæst at tro, at man ikke længere er inhabil, men den er åbenbart for svær.
Hun oplyser på Journalistens hjemmeside, at hun har været en "udfordring for dansk presse". Det tror jeg på.
Jeg ser det som en service for journalister, der skal tro på fagbladet Journalistens motiver, at den konservative folketingskandidat fremover kan nøjes med at dyrke sin interesse for danske rederier sammen med tidligere minister Bendt Bendtsen, der som bekendt også har det svært med at forstå, at man ikke kan repræsentere flere interesser på en og samme tid uden at være inhabil. Nu har han fortalt til TV 2, at han set i bakspejlet er "dum", så en sludder mellem de konservative fæller kan muligvis være en god idé.
Lars Abild, journalist

SVAR. Blogindlæggene på Journalisten.dk er personlige kommentarer – ikke tilstræbt objektiv journalistik. Vi prøver derfor at have bloggere, der ser på formidling fra mange forskellige indfaldsvinkler. At Paula Larrain arbejder med kommunikation, betyder ikke, at hun er diskvalificeret som mediekritiker. Tværtimod har kommunikationsfolk ofte et godt blik for journalistikkens svagheder. Men selvfølgelig skal læserne have en klar varedeklaration – og det får de.
Vi skriver klart, hvilke interesser de enkelte bloggere har. Det gælder også politiske tilhørsforhold. Der er ikke skjult noget, og læserne kan se og dømme selv. Om Paula Larrain står der i præsentationen på Journalisten.dk: "I dag er hun kampagneleder for Danmarks Rederiforening, konservativ folketingskandidat og driver Larrain Consult." Ligeledes er Paula Larrain god til at gøre opmærksom på sine egne opdragsgivere, hvor det er relevant. Eksempelvis skriver hun allerede i starten af blogindlægget om Mærsk, at hun arbejder for Rederiforeningen.
Jakob Elkjær, redaktør

0 Kommentarer