Er brandstiftelserne DRs ansvar?

De seneste dages brandstiftelser og uroligheder rundt i Danmark har fået kritikken af tv-nyhedsformidlingen til at blusse op. P1 sætter i morgen fokus på, hvorvidt tv-stationerne er overdrevent sensationslystne.

De seneste dages brandstiftelser og uroligheder rundt i Danmark har fået kritikken af tv-nyhedsformidlingen til at blusse op. P1 sætter i morgen fokus på, hvorvidt tv-stationerne er overdrevent sensationslystne.

Det begyndte allerede i sidste uge. Overalt i landet var der brandstiftelser på skoler, vuggestuer og i mange villakvarterer. Og hver gang var tv på pletten for at fortælle om ulykkerne. Således også i går og senest i dag, da et par solcentre blev sat i brand.

Men er tv-stationerne medskyldige? Har deres intensive dækning af begivenhederne direkte været med til at skabe uroen?

Sådan lyder nogle af spørgsmålene, når magasinprogrammet 'Mennesker og medier' på P1 i morgen sætter fokus på tv-stationernes ansvar.

Studievært Lasse Jensen peger på, at tv-dækningen er en naturlig følge af den teknologiske udvikling og konkurrencen om seerne.

Men er tv i sit stofvalg og sprogbrug med til at grave kløfter mellem unge andengenerationsindvandrere og resten af samfundet?

Lyt med i morgen kl. 13:03 på P1, hvor blandt andet nyhedschef i DR Ulrik Haagerup forsvarer DRs dækning af begivenhederne, mens leder af Kulturhuset Støberiet på Nørrebro i København Bent Erik Krøyer ser på udviklingen med andre øjne.

Mere på hjemmesiden for 'Mennesker og Medier'.

 

2 Kommentarer

Søren Rasmussen
21. FEBRUAR 2008
Lever Lasse Jensen i en parallel-virkelighed?

Medierne har ikke været med til at grave grøfter mellem de unge muslimske voldsmænd og danskerne. Tværtimod har de været fyldt med hjertegribende beretninger fra alverdens integrationskonsulenter om, hvorledes de stakkels muslimer bliver diskrimineret, hvilket ikke blot er forkert, men også farligt. For det bekræfter de unge i, at de har god grund til at brænde biler og skoler af. Denne cementering af muslimerne i en offerrolle er farlig. I stedet burde medierne have fortalt sandheden: At muslimerne ikke bliver diskrimineret - og integrationskonsulenterne synger en falsk melodi, og er derfor medskyldige i voldsbølgen.

Her er lidt dokumentation:

http://www.180grader.dk/nyheder/Indvandrerpolitiker_B_ller_bliver_ikke_diskrimineret_i_Danmark.php

 

Erik Staffeldt
21. FEBRUAR 2008
Er det nu blevet en del af
Er det nu blevet en del af DRs opfattelse af public service at annoncere (gratis) for kommende uroligheder. Tænk  Dem om, hr. Haagerup.