Er 10 års ministertørke nu slut?

Under 10 år med borgerlige regeringer fik Dansk Journalistforbund aldrig et personligt møde med beskæftigelsesministeren. Nu er der måske håb.

Under 10 år med borgerlige regeringer fik Dansk Journalistforbund aldrig et personligt møde med beskæftigelsesministeren. Nu er der måske håb.Socialdemokraten Ove Hygum, der sad som beskæftigelsesminister dengang det stadig hed arbejdsminister, er den seneste af slagsen Dansk Journalistforbund har vendt politik med ansigt til ansigt. Han trådte af for 10 år siden – 27. november 2001. Under VK-regeringen har hverken Claus Hjort Frederiksen eller Inger Støjberg sagt ja til – eller taget initiativ til – at mødes med DJ personligt. Men nu er der måske håb:
»Vi har i de seneste år ikke haft den personlige kontakt med ministeren, som vi gerne ville. Det arbejder vi på nu,« sammenfattede Mogens Blicher Bjerregaard, formand i Dansk Journalistforbund, på dagens møde i hovedbestyrelsen, hvor DJs indsats under valget kort blev evalueret.
Dansk Journalistforbund har under valget markeret sig via en række blogs på DJs hjemmeside. Den strategi høstede ros på mødet, blandt andet fordi bloggeriet er slået igennem nyhedsbilledet.
»Det er en god måde at skabe hurtige ping-pong-snakke med politikere på,« sammenfattede formanden, der påpegede, at det er optimalt at gøre sig gældende politisk, mens der diskuteres regeringsgrundlag.
"Vi er selvfølgelig aktive,« fastslog Mogens Blicher Bjerregaard, der fremhævede, at det ikke er mindst er freelancerne DJ forsøger at sætte på dagsordenen.
»Vi vil gøre en massiv indsats for at påvirke de forskellige ordførere, det gør alle de andre også. Vi skal også være der.«

0 Kommentarer