Enlig mor får blidere mediebehandling

Billedet af den ulykkelige, blonde, enlige mor, der er udleveret til USA, vækker tårer og sælger sympati. Halvfed mand med måne og tyskerskæg, der er hentet hjem fra Spanien til retsforfølgelse, vækker gru, kvalme og lyst til selvtægt. Flere politikere er forarget over mediernes forskelsbehandling, skriver Newspaq.

Billedet af den ulykkelige, blonde, enlige mor, der er udleveret til USA, vækker tårer og sælger sympati. Halvfed mand med måne og tyskerskæg, der er hentet hjem fra Spanien til retsforfølgelse, vækker gru, kvalme og lyst til selvtægt. Flere politikere er forarget over mediernes forskelsbehandling, skriver Newspaq.
»Det er ikke synd for Camilla Broe. Hun er en narkohandler, og så skal man i fængsel. Den eneste, det er synd for i denne sag, er hendes datter. Det er synd for hende, at hendes mor er kriminel,« siger retsordfører fra de konservative, Tom Behnke, til Nyhedsbureauet Newspaq.

En søgning i Google viser, at Camilla Broe optræder over 1.000 gange mere som enlig mor end som narkohandler eller narkokriminel.

Og Camilla Broe skal prise sig lykkelig for, at hun er en pæn, blond, enlig mor og ikke hedder Muhammed eller John Knudsen. For så var pressefotograferne lusket hjem uden at have fyret blitzen af.

»Der skulle stå idiot på ryggen af mig, hvis jeg hævdede, at en dansk mand med syrisk baggrund og uden børn havde fået samme omtale. Det er klart, at det er en ekstra god historie, fordi hun ser ud, som hun gør, er enlig mor og er etnisk dansk,« siger politisk kommentator og tidligere chefredaktør, Henrik Qvortrup, til Newspaq.

Fra den anden side af Folketinget er der ligeledes panderynker over, hvordan sagen er blevet vægtet i medierne. Enhedslistens Line Barfod, der også er advokat, slår fast, at pæne mennesker ikke straffes helt så strengt, som de knap så pæne af slagsen.

»Der er lavet undersøgelser på, at man i retssager får en hårdere dom, hvis man har sit udseende imod sig. John Knudsen havde sikkert ikke fået meget sympati, og det synes jeg da er et problem; at man ikke diskuterer efter retspolitiske overvejelser i mediernes debat, men det derimod er nogle følelsesmæssige ting, der bliver substansen,« siger Line Barfod til Newspaq.

Det er spin på topplan, at Camilla Broe står tilbage som offer.

»Kortene har været dygtigt spillet af hendes advokater, at det er synd for Camilla Broe, og at hun er enlig mor. Det er blevet en gossip-sag. Hvis Muhammed havde begået samme forbrydelse, havde historien højst været dækket af Information og Politiken,« siger en anden politisk kommentator, Foghs tidligere spindoktor Michael Kristiansen, til Newspaq.

Tom Behnke er stærkt forarget over, at mange mener, det er synd for Camilla Broe.
»Det er skruppelløst at tjene penge på andres død og ødelæggelse, og så skal man ikke ynkes i pressen,« siger han til Newspaq.

 

1 Kommentar

Heine Jørgensen
11. JANUAR 2010
Re: Enlig mor får blidere mediebehandling

Forskellen på John Knudsen og Broe er jo åbenlys: Retssikkerhed! John Knudsen er efterlyst - helt efter bogen.

Camilla Broe sidder derimod i et juridisk- og politisk tomrum, der fortjener både opmærksomhed og journalistik. Og i det regnestykke er det ikke forbrydelsen, men den manglende retssikkerhed der tæller.

Længere er den ikke...eller som dommeren i USA skrev: Det ærgrer mig (at droppe sagen) - men loven er altid vigtigst. Han har så evigt ret...