Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
16:11 05.01.2023 Jakob Albrecht

Enighed om drejebog for forhandlinger i Jysk Fynske Medier

Enighed om drejebog for forhandlinger i Jysk Fynske Medier

PR-foto

Der lyder nu forsonende toner i de svære forhandlinger mellem tillidsfolkene på Jysk Fynske Medier og den administrerende direktør, Jesper Rosener.

Målet er at finde besparelser for et større millionbeløb, og udspillet fra ledelsen er, at der i alt skal nedlægges 65 stillinger.

Men nu er parterne blevet enige om at adskille to ting: På den ene side de aktuelle forhandlinger om at finde millionbesparelser og på den anden side ledelsens ønske om en revision af lokalaftalerne i koncernen.

Det bekræfter tillidsrepræsentant Lene Sarup, der siger, at det er en udvikling, ”hun er glad for”.

Tidligere i dag var situationen ellers mere tilspidset, fordi Jesper Rosener fastholdt, at Jysk Fynske Mediers ledelse ønsker at indgå to uopsigelige lokalaftaler.

Den ene lokalaftale handler om, at journalister skal pålægges at fotografere. Den anden aftale slår fast, at eventuelle fremtidige indtægter af salg til techfirmaer ikke tilfalder medarbejderne, men derimod Jysk Fynske Medier.

Begge krav har tillidsfolkene afvist, fordi der er tale om uopsigelige aftaler. Nu er meldingen fra ledelsen i Jysk Fynske Medier, at der muligvis kan forhandles om varigheden af aftalerne.

Nu er drejebogen derfor, at forhandlingerne om besparelser og afskedigelser skal afvikles først. Dernæst er det lokalaftalerne, der skal forhandles om. Hvis forhandlingerne om lokalaftalerne falder rigtigt ud, har Jesper Rosener tidligere sagt, at det kan redde 20 stillinger.

SENESTE NYT

Flere nyheder