Enhedslisten stiller ministerspørgsmål om TV 2’s økonomi

Efter kritik i fagbladet Journalisten af TV 2-ledelsen for at overdrive stationens økonomiske problemer forud for den politiske beslutning om brugerbetaling afkræver medieordfører for Enhedslisten Per Clausen kulturminister Carina Christensen en række svar.

Efter kritik i fagbladet Journalisten af TV 2-ledelsen for at overdrive stationens økonomiske problemer forud for den politiske beslutning om brugerbetaling afkræver medieordfører for Enhedslisten Per Clausen kulturminister Carina Christensen en række svar.

Per Clausen vil blandt andet vide, hvordan TV2 på baggrund af regnskabet for 2007 kunne nå frem til, at der ville blive et stort underskud i 2008.

Chefredaktør på Økonomisk Ugebrev, Morten W. Langer, konkluderer for Journalisten, at årsagen til, at TV 2's regnskab i 2007 viste et voldsomt underskud på 213,5 millioner kroner, alene var en masse negative poster, som kun vil dukke op i regnskabet dette ene år.

Det har fået Per Clausen til at stille spørgsmålet:

"Hvilke initiativer har ministeren taget for at undersøge TV 2's påstande om, at havde svært ved at låne penge i bankerne, hvilket ifølge Morten W. Langers analyse virker usandsynligt?"

Den 20. januar i år – kun 11 dage efter redningspakken med brugerbetaling på hovedkanalen fra 2012 var faldet på plads – meldte TV 2 ud, at de nu havde udsigt til at få et overskud i 2008. Således var det lykkedes TV 2 at vende et forventet underskud på først op til 140 millioner kroner og siden 30-60 millioner kroner til et overskud på 20 millioner kroner.

Det pludselige og overraskende overskud får Per Clausen til at stille ministeren spørgsmålet:

"Kan ministeren bekræfte, at det udmeldte underskud for 2008 på 30-60 millioner kroner for TV 2 i 2008, som TV 2 meldte ud den 20. oktober 2008. omfattede en reserve på 60 millioner kroner?"

Journalisten kan ligeledes fortælle, at politikerne bag aftalen om TV 2 ikke fik besked om overskuddet til trods for, at embedsmændene i kulturministeriet vidste besked. Kontorchef i Kulturministeriet Jesper Hermansen forklarer til Journalisten, at politikerne ikke blev orienteret, fordi det ikke skønnedes at være relevant. Grundlaget for redningsplanen handlede ikke om 2008, men om fremtidsudsigterne for TV 2, forklarer han.

Dertil stiller Per Clausen spørgsmålet:

"Kan ministeren bekræfte, at kulturministeriet var vidende om, at der i TV2 forventede underskud pr. 20. oktober 2008 på 30-60 millioner kroner for 2008 var indregnet en reserve på 60 millioner kroner, men at ministeren ikke orienterede medieforligspartierne om dette?"

0 Kommentarer