Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:44 21.01.2022 Sebastian Goos

Enhedslisten beder statsministeren forholde sig til Benny Engelbrecht

Enhedslistens medieordfører Søren Søndergaard har stillet et såkaldt §20-spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen på baggrund af B.T.’s forsøg på at interviewe Benny Engelbrecht om Lynetteholmen.

“Finder pressens minister det hensigtsmæssigt, at en minister i regeringen nægter at udtale sig til en bestemt journalist og en bestemt avis, medmindre denne på forhånd har erklæret sig enig med den pågældende minister på et bestemt spørgsmål, og finder pressens minister, at det harmonerer med ønsket om en fri og kritisk presse med gode muligheder for at kigge magthaverne i kortene?,” lyder det i spørgsmålet fra Søren Søndergaard, som et stilet til Mette Frederiksen, der også er pressens minister.

Journalisten har fredag bragt en længere historie om en seance ved et pressemøde mandag, hvor transportminister Benny Engelbrecht ikke ønskede at svare på spørgsmål fra B.T. Over for Journalisten siger Benny Engelbrecht, at han ikke stoler på, at B.T. vil gengive historien korrekt.

Også Susanne Zimmer fra Frie Grønne har sendt et lignende §20-spørgsmål afsted om sagen. Det har hun sendt direkte til transportminister Benny Engelbrecht:

“Ministeren nægtede i forbindelse med igangsættelsen af byggeprojekt Lynnetteholmen den 17. januar 2022 at lade en journalist fra BT stille spørgsmål, medmindre den pågældende journalist ville bekræfte ministerens påstand om, at »projektet økonomisk hviler i sig selv.«, vil ministeren på den baggrund venligst forklare, hvorvidt det er regeringens holdning, at journalister skal acceptere og bekræfte ministres udlægning af sager, inden de foretager interviews?”

SENESTE NYT

Flere nyheder