Endnu en lokalavis lukker

Lokalavisen Helsingør har kun netop annonceret sin lukning, inden endnu en lokalavis også må opgive at udkomme. Medarbejderne på Hillerød Avis blev i går informeret om, at avisen lukker ned.

Lokalavisen Helsingør har kun netop annonceret sin lukning, inden endnu en lokalavis også må opgive at udkomme. Medarbejderne på Hillerød Avis blev i går informeret om, at avisen lukker ned.

I næste uge udkommer sidste udgave af Hillerød Avis. Ledelsen på Helsingør Dagblad, som ejer Hillerød Avis, overbragte de dårlige nyheder til redaktionen i går eftermiddag.

»Det skyldes den generelle afmatning i hele annoncemarkedet. Det har desværre ikke været muligt at gøre avisen rentabel,« siger ansvarshavende redaktør Jacob Jürs til Hillerød Posten, som er den lokale konkurrent til Hillerød Avis.

Han fortæller, at nogle af medarbejderne på Hillerød Avis er blevet sagt op, mens andre er blevet tilbudt job andre steder:

»Folk blev orienteret lidt over middag. De var kede af det og skuffede over, at det ikke er lykkedes. Vi har haft et godt klima på avisen og synes selv, at vi har løftet opgaven godt, så det er da sørgeligt, at vi må lukke,« siger Jacob Jürs, som fortsætter på søsteravisen Gribskov Avis. Hillerød Avis havde i alt tre journalister ansat.

I denne uge besluttede ledelsen på Politikens Lokalaviser at skære Lokalavisen Helsingør fra. Det sker, efter at ledelsen annoncerede, at de er nødt til at fyre 25 procent af medarbejderne på Politikens Lokalaviser, som ejer mere end 70 lokalaviser.

»Vi har været nødt til at lukke avisen, fordi den uden sammenligning udgør det største tab. Den har kostet os fem mio. kr. i det nuværende marked. Hvis vi skulle fortsætte, havde det kostet 12 redaktionelle stillinger,« siger adm. direktør for Politikens Lokalaviser Jan Halling til Journalisten.dk.

Læs også artiklen: Lokalavisen Helsingør bliver skåret fra.

2 Kommentarer

Janus Kyhl
7. NOVEMBER 2008
Re: Endnu en lokalavis lukker

Ja, det kan der da slet ikke være tvivl om. Politiken gik ind i Helsingør som var Helsingør Dagblads guldæg, og Helsingør gik ind i Hillerød, som omvendt var Politikens guldæg.

 Resultatet var faldende annoncepriser i begge byer, og det har ingen af koncerne kunnet bære, så hvad bedre end at lave en handel om at lukke ned i hver by, og så skrue annoncepriserne op igen.

mike hansen
4. NOVEMBER 2008
Re: Endnu en lokalavis lukker

Det lugter langt væk af en aftale mellem politikens lokalaviser og helsingør Dagblad!!!!

Du lukker i vores område og vi lukker i dit område

!!!!!!!!!!!!!!!!!!