Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:00 30.08.2022 Anna Sol Jørgensen

Endnu en DR-afdeling bliver ramt: 40-45 medarbejdere bliver afskediget

Endnu en DR-afdeling bliver ramt: 40-45 medarbejdere bliver afskediget

DR Kultur, Børn og Unge producerer blandt andet Debatten på DR2, P1 Debat, Kulturen på P1, Detektor, P3 og livsstilsprogrammer. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

40-45 medarbejdere i DR Kultur, Børn og Unge vil blive afskediget.

Det oplyser flere kilder til Journalisten, i forbindelse med at afdelingens medarbejdere er samlet til stormøde, der bliver afholdt af Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

Der bliver samtidig afholdt et tilsvarende møde i DR Nyheder, hvor medarbejderne har fået at vide, at 49 stillinger bliver nedlagt, og at 20-25 medarbejdere i den forbindelse vil blive afskediget.

Sindedagen, hvor ledelsen vil give de berørte medarbejdere besked om, at de skal afskediges, finder sted 6. september.

Fyringsrunden kommer, i forbindelse med at DR skal udmønte den digitale strategi ’Sammen om det vigtige’. Strategien vil ifølge Journalistens oplysninger betyde, at DR TV og DR Lyd opprioriteres, hvilket vil betyde færre penge til indholds- og programproduktion.

Samtidig vil DR få brug for flere digitale designere, flere kodere og udviklere.

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, understregede, at strategien ikke ville føre til afskedigelser. Fællestillidsrepræsentant Henrik Friis Vilmar lagde i den forbindelse også vægt på, at præsentationen ikke blev efterfulgt af en sindedag.

SENESTE NYT

Flere nyheder