Endelig: Journalistens Nytårsquiz går på nettet!

Journalistens nytårsquiz kan nu også besvares online på journalisten.dk

Vi forventer naturligvis en eksplosion i antallet af besvarelser – i år har sølle fire medlemmer valgt at deltage i quizzen.

En af de fire quizdeltagere stiller et lukket spørgsmål: Er det rent drilleri eller af nostalgiske årsager, at Journalisten vælger en kommunikationsform, der var meget udbredt før årtusindskiftet?

Fra i dag er det anderledes. Du kan deltage i quizzen frem til 8. februar ved at klikke her.

Præmien og det praktiske:

Præmien er en uges fri leje i en af Feriefondens boliger i Danmark eller udlandet i løbet af kalenderåret 2014 – undtaget påskeugen, sommerferien og efterårsferien. Præmien er inklusive el, varme og rengøring.

Alle kan deltage, men kun DJ-medlemmer kan vinde.

Ønsker du at svare per brev, sender du dit svar mærket 'Nytårsquiz' til Journalisten, Gl. Strand 46, 1202 København K.

Deadline på net og brev er fredag den 8. februar. Vær opmærksom på, at konkurrencen kun gælder begivenheder frem til 1. december 2013.

Vinder af Nytårsquizzen 2012 blev Karin Dahl Hansen fra Frederiksberg. Hun havde ni ud af 10 rigtige. Det er anden gang, Karin vinder quizzen.

Spørgsmål 2013:

1. Læsertallene for de hjemløses avis, Hus Forbi, overhalede i 2012 Bo Bedre – det eneste medie i Danmark, som officielt har status af superbrand. Kan de hjemløse holde føringen?

2. Peter Aalbæk Jensen truede i 2012 filmmagasinet EKKO med injurier, men droppede sagen. Tre kritiske BT-journalister fik til gengæld Zentropas Humør-pris og flotte lagkager med deres navn på. Vil Peter Aalbæk true journalister med injuriesager i 2013?

3. TV2.dk har købt en Honda scooter (”en såkaldt nyhedsraket”), så netjournalisterne kan rykke hurtigt ud og dække især politik og kriminalstof. Opruster tv2.dk med endnu flere scootere i 2013?

4. Der blev talt meget om konstruktiv og løsningsorienteret journalistik i 2012. Vil mindst et af de nominerede projekter til Cavlingprisen være at betegne som konstruktiv journalistik? (I tvivlstilfælde vil DR-nyhedsdirektør og fortaler for mere konstruktiv journalistik Ulrik Haagerup vurdere feltet.)

5. TV Avisen har fået flere seere, efter at sendetidspunktet blev flyttet til 21.30. Fremover skal TV2 Nyhederne sende allerede klokken 17. Bliver sendetidspunktet på 19.00 eller 22.00-udsendelserne også ændret?

6. Mode, makeup og sundhed fylder for meget i damebladene, lyder kritikken fra Facebook-gruppen Intelligent Dameblad, der har mere end 500 medlemmer. Lykkes det at starte et intelligent dameblad på print eller web i 2013? (I tvivlstilfælde vil Politikens Ditte Giese afgøre, om damebladet er intelligent nok.)

7. Samvirke skal have flere positive historier og kendisser i bladet. Bringer Samvirke i 2013 en artikel, hvor Sigurd Barrett, Julie Zangenberg, Master Fatman eller Suzanne Bjerrehuus fortæller om sit privatforbrug?

8. I maj 2012 vandt DSB's passagermagasin, Ud & Se, tre priser ved MDID02 – Magasindesignernes prisuddeling. Siden er Ud & Se blevet outsourcet til Datagraf. Lykkes det Ud & Se at vinde mindst det samme antal MDID-priser i år?

9. I september fik Berlingske Nyhedsbureau sin første eksterne kunde, Folketinget. I december blev der lavet aftale med TV2 Østjylland. Får BNB flere kunder blandt TV 2’s regioner det kommende år?

10. Der er delegeretmøde i Dansk Journalistforbund i foråret. Har DJ præcis samme formandskab, når året er omme? Det vil sige Lars Werge som næstformand og Mogens Blicher Bjerregård som formand?

11. Vil der komme en offentlighedslov, som en af de skarpeste kritikere, journalist Lars Rugaard, er tilfreds med?

12. Zetland udgiver blandt andet lange artikler på nettet, såkaldte singles. Får Zetland mulighed for at søge mediestøtte?

13. Åbner en landsdækkende avis?

14. Lukker en landsdækkende avis?

15. Medina var på forsiden af Se og Hør 12 gange i 2012 – med eller uden bærende billede:

”Se hvor dyrt de bor”, ”Medina betaler alt”, ”Smider formuen væk”, ”Fræk ferie”, ”Brysterne opereret større”, ”Helt nyt ansigt”, ”Medinas drømmevilla”, ”Rev ned fra hylderne (Ikea)”, ”Iskolde Medina”, ”For fræk til USA”, ”Sygeligt tynd” og ”Misbruger eks‘en” (Historien om, at Medina køber ind i Ilva, kom ikke på forsiden)

… Kommer Media på forsiden af Se og Hør flere end 12 gange i 2013?

16. Berlingske var i september det eneste medie, der havde en fastansat korrespondent i Østeuropa, nemlig i Moskva. Kommer der i 2013 flere korrespondenter i Østeuropa?

17. I dag er fristen for at klage til Pressenævnet fire uger. Bliver den forlænget i 2013?

18. Bliver Mads Brügger fyret fra Radio24syv igen igen?

0 Kommentarer