Lukning

’En Uafhængig Morgen’ stopper

’En Uafhængig Morgen’, Frihedsbrevets direkte morgenprogram, er snart fortid for programmets lyttere

Frihedsbrevet har besluttet, at sidste udgave af morgenprogrammet ’En Uafhængig Morgen’ sendes fredag den 30. juni, og på den anden siden af sommerferien vil der i stedet ”udkomme en række nye programkoncepter, der dels fungerer bedre som podcast, dels har en længere levetid, end et dagligt morgenprogram har”.

Det oplyser Frihedsbrevet i en pressemeddelelse.

Over for Journalisten uddyber direktør for Frihedsbrevet Mads Brügger beslutningen om at lukke programmet.

”Det er en vanskelig situation, men det ville være uansvarligt af mig som direktør at fortsætte med programmet. Det er simpelthen for dyrt i forhold til, hvad der kommer ind den anden vej. Det er et grundvilkår, når man ikke har andre penge end dem, man har fået af sine investorer og abonnenter,” siger han.

Et håndværkertilbud, som blødte medlemmer

Mediehuset Friheden, der udgiver Frihedsbrevet, overtog i starten af januar mediet Den Uafhængige og dens signaturprogram ’En Uafhængig Morgen’.

Men nu, et halvt år senere, er det altså slut med det direkte morgenprogram, der bliver sendt fra 07 til 09 alle hverdage.

”Da vi overtog Den Uafhængige, var det et håndværkertilbud, som blødte medlemmer. Vi har har forsøgt at gøre alt, hvad vi kunne for at standse den blødning, men hvis vi skal tage vare om vores kerneforretning, som er Frihedsbrevet, så er det ikke forsvarligt for os, desværre, at fortsætte ’En Uafhængig Morgen’,” siger Frihedsbrevets direktør, der understreger, at Frihedsbrevet stadig er en forretning i vækst.

I pressemeddelelsen om lukningen af morgenprogrammet forklarer Mads Brügger, at han håber, at medlemmerne, der kom med fra Den Uafhængige, bliver hos Frihedsbrevet.

”Jeg håber, at medlemmerne, som er kommet til os fra Den Uafhængige, bliver hos os og fortsætter med at bakke op om et medie, som politikerne ikke kan slukke for. At de mister deres daglige morgenprogram, er selvfølgelig ærgerligt, men vi agter at gøre dem glade med forskellige ugentlige magasinprogrammer, som vi er i gang med at udvikle,” udtaler Mads Brügger.

0 Kommentarer