Legater

En studietur ændrede Henriks liv. Nu uddeler han legater, så andre kan prøve det samme

Den internationale tv-producer Henrik Saabye uddeler legater til mediefolk, der er parate til at ”ofre” noget og tage ud i verden. Selv begyndte han som telefonpasser

Det lå ikke i kortene, at Henrik Saabye skulle få succes i mediebranchen og have hele verden som sin arbejdsplads.

Han dumpede ved optagelsesprøven til Journalisthøjskolen, fik job som telefonpasser i DR, mens han læste på universitetet, men steg med tiden så meget i graderne, at han blev forfremmet til assisterende producer og senere blev chefproducer på store DR-sportsbegivenheder som fx OL i Atlanta i 1996.

Siden 2001 har Henrik Saabye haft sit eget firma og arbejdet som producer ved internationale sportsbegivenheder som OL, Champions League, EM i fodbold og VM i fodbold. Han har ansvaret for lyden og billedet og klip mellem kameraerne under live-transmissionerne.

Faktisk har firmaet Henrik Saabye TV Produktion International været en så fin forretning, at han nu for anden gang uddeler legater til unge mediefolk, der vil dygtiggøre sig i udlandet.

”Vi har et højt fagligt niveau i Danmark, men der er også en stor viden ude i verden, og hvis man vil være dygtig, er det vigtigt at søge viden blandt de allerbedste. Som skrivende journalist er det måske New York Times eller BBC, og hvis det er inden for grafik, er det måske et animationsstudie i Los Angeles,” siger Henrik Saabye.

Studier på Stanford

Han har indstiftet legatet, fordi han med opbakning fra tre af cheferne på DR Sporten selv kunne rejse til USA for at studere på Stanford University og komme i praktik på tv-stationen ABC.

Den tur ændrede hans liv.

”Opholdet i USA har hjulpet mig lige siden. Jeg bruger fortsat det, jeg lærte dengang, hver dag, fordi USA på det tidspunkt var så meget foran,” fortæller Henrik Saabye.

Ved uddelingen af legaterne bliver der blandt andet kigget på, om ansøgeren er parat til at ”ofre” noget og tage ud i verden.

”Man skal være parat til at hive teltpælene op og rejse ud, fordi det sætter gang i en personlig modningsproces,” siger Henrik Saabye.

Lyd, lys, grafik, journalistik

Henrik Saabye forventer, at der i alt bliver uddelt 250.000 kroner til ansøgere, der arbejder med for eksempel lyd, lys, grafik, film, scenografi, web, design og journalistik.

Pengene kan ikke dække et helt studieophold, men nogle af udgifterne til rejser, ophold eller studiebetalinger, forklarer han.

De fire modtagere af hovedlegaterne bestemmes af en komité bestående af Jørgen Madsen, tidligere koncernchef, Modern Times Group, Anne Engdal Stig Christensen, administrerende direktør, TV 2 Danmark, og Peter Nørrelund, EVP & Chief Sports Officer, Nordic Entertainment Group.

0 Kommentarer