En smule færre arbejdsløse

 OPTUR. Tre måneder i træk har arbejdsløsheden nu været lavere end i samme periode sidste år. Det viser den seneste opgørelse over ledigheden blandt medlemmer af Dansk Journalistforbund.I både marts, april og maj i år var der således færre ledige end på samme tid i 2003. Det mest opløftende tal er fra april i år, hvor 13,1 procent var berørt af ledighed - i april 2003 var det tilsvarende tal 14,1 procent.

 

OPTUR. Tre måneder i træk har arbejdsløsheden nu været lavere end i samme periode sidste år. Det viser den seneste opgørelse over ledigheden blandt medlemmer af Dansk Journalistforbund.

I både marts, april og maj i år var der således færre ledige end på samme tid i 2003. Det mest opløftende tal er fra april i år, hvor 13,1 procent var berørt af ledighed – i april 2003 var det tilsvarende tal 14,1 procent.

I marts i år var det første gang siden 1999, at antallet af ledige medlemmer af Dansk Journalistforbund faldt. I den forbindelse vovede Per Nielsen, konsulent i Journalistforbundets JobService, at sige, at branchens økonomi er i bedring.

Tal fra TNS Media Intelligence/Gallup viser da også, at der er i år er blevet solgt markant flere annoncer i mediebranchen end i 2003.

I første halvår af 2004 var antallet af annoncemillimeter i de danske aviser små 20 procent højere end i første halvår af 2003. I samme periode var antallet af annoncemillimeter i magasinpressen øget med 13 procent, mens antallet af reklamespotsekunder steg med fire procent.

I forhold til første halvår af 2003 er det i første halvår af i år lykkedes for forbundets JobService at formidle mere end dobbelt så mange vikarjob til ledige medlemmer. I alt er der i år blevet formidlet 51 vikariater fra januar til midten af juli.

Der er dog stadig omkring 1.400 medlemmer af Journalistforbundet, der er berørt af ledighed.

0 Kommentarer