”En ordentlig brøler:” Olfi kom til at melde Peter Viggo fyret

Nichemediet Olfi kom på baggrund af oplysninger fra to kilder til at skrive, at professor Peter Viggo Jakobsen er blevet fyret. Det afviser Forsvarsakademiet

”Det er en ordentlig brøler.”

Sådan lyder det fra Peter Ernstved Rasmussen, stifter og redaktør på forsvarsmediet Olfi, efter at mediet i dag skrev i en artikel, at professor Peter Viggo Jakobsen skulle være blevet fyret fra sin stilling på Forsvarsakademiet.

Cirka en halv time efter den artikel gik Forsvarsakademiet dog ud med den fuldstændigt modsatte melding på Twitter og afkræftede, at Peter Viggo Jakobsen er blevet fyret.

Forsvarsakademiet oplyser derudover til Journalisten, at der i øvrigt ikke er sket nogen ændringer i Peter Viggo Jakobsens funktion eller stilling.

Peter Ernstved Rasmussen forklarer, at historien kom til verden efter et tip om, at Peter Viggo Jakobsen skulle være blevet fyret, fordi han har udtalt sig kritisk om regeringen i pressen.

Olfi forsøger derefter at kontakte Peter Viggo Jakobsen, der ikke tager telefonen. Det gør Henrik Ryberg, der er chef for Forsvarsakademiet, heller ikke.

”Vores andre kilder på Forsvarsakademiet har ikke hørt noget, men vi beder dem om at vende tilbage, hvis de hører noget. Vi hører så tilbage fra to af hinanden uafhængige kilder, at det er rigtigt, at han er blevet fyret, og at det er blevet indskærpet, at man ikke skal udtale sig om det,” siger Peter Ernstved Rasmussen.

En kærkommen reminder

På den baggrund – med to unavngivne kilder – skriver Olfi så, at Peter Viggo Jakobsen er blevet fyret, og at det ifølge Olfis oplysninger skyldes, at han har været kritisk over for regeringen. Samtidig skriver Olfi, at Forsvarsministeriet afviser at have noget med fyringen at gøre.

Hvorfor venter I ikke med at udgive den historie, til I har fået bekræftet af Forsvarsakademiet, at Peter Viggo Jakobsen rent faktisk er blevet fyret?

”Det spørger vi også os selv om. Og vi må ikke blive så ihærdige, at vi glemmer de gode journalistiske principper. Men når man har kilder, man stoler fuldt og fast på, er man ikke i tvivl om, at det er rigtigt. Spørgsmålet er så, i hvor mange led den skal dokumenteres.”

”Vi tager det fulde ansvar og vil gerne give en kæmpe undskyldning. Både til Peter Viggo, til Forsvarsakademiet og til Forsvarsministeriet. Vi skriver heldigvis i artiklen, at ministeriet afviser at have noget med det at gøre.”

Peter Ernstved Rasmussen ville meget gerne have været fejlen foruden, og der er nu sat gang i selvransagelse på Olfi.

”Vi har pillet artiklen af, vi har lagt et dementi ud og fjernet tweetet. Og så går vi i gang med at undersøge, hvad der er op og ned, og hvorfor der er to af hinanden uafhængige kilder, der siger, at han er blevet fyret. Vi er meget forundrede over, hvad der er foregået,” siger han.

”Når vi gør det, kommer vi ind til kernen af det her, som er, hvor vel sådan en historie skal dokumenteres. Vi skal i hvert fald ikke løbe med en halv vind. Og det er det her en kærkommen reminder om,” siger Peter Ernstved Rasmussen,

Opdateret klokken 17.10 med oplysning om, at Forvarsakademiet oplyser, at der ikke er sket ændringer i Peter Viggo Jakobsens stilling eller funktion.

 

0 Kommentarer