En ø oversvømmet med mediefolk

Med knap 150 DJ-medlemmer og 40.000 indbyggere er konkurrencen om medieforbrugerne stor på Bornholm. Journalisten har besøgt fire medier, der kæmper om opmærksomhed – og bedt bibliotekar Birthe Christensen fra Rønne bedømme dem

Bornholm er med 143 medlemmer af Dansk Journalistforbund et af de områder, der er tættest befolket af forbundets medlemmer. Konkurrencen om de 40.000 indbyggeres opmærksomhed er derfor stor. Journalisten har besøgt Bornholm.nu, DR P4 Bornholm, Bornholms Tidende og TV 2 Bornholm, der samlet har cirka 80 journalister ansat samt en række freelancere.

Du kan klikke dig rundt på arbejdspladserne på kortet herunder og læse, hvad de mener om konkurrencen. Nogen synes, den er hård, andre føler sig absolut ikke presset.

Men først giver vi ordet til en ekspert.

Birthe Christensen fra Rønne er 63 år og arbejder som bibliotekar og leder af voksenområdet på Rønne Bibliotek. Hun har boet på øen siden 1981.

Birthe Christensen bruger alle de lokale medier: P4 Bornholm om morgenen, Bornholms Tidende om eftermiddagen suppleret med Bornholm.nu. Om aftenen TV 2 Bornholms nyheder.

»Vi er meget flittige til at bruge vores lokale medier på Bornholm i forhold til de andre regioner rundt omkring i landet. Vi er jo helt herovre for os selv, og der er vand hele vejen rundt, så vi er et afgrænset område. Ikke at vi lukker os om os selv, men man interesserer sig for og er opmærksom på, hvad der sker på øen.«

Så måske er den lykkelige konklusion, at der er brug for alle de medier, Bornholm overhovedet kan mønstre: 

»Jeg ved ikke, om vi er mere nysgerrige, end folk er andre steder, men mange kender hinanden, og det er et relativt lille samfund. Tingene er meget tæt på herovre. Her bekymrer folk sig for lokalsamfundet, og man møder også sine politikere på gaden.«

 


Bornholm.nu
Vimmelskaftet 30, Rønne

Ud over redaktøren Bjarne Hansen, der både har en fortid på P4 Bornholm og TV 2 Bornholm, har Bornholm.nu ansat en sportsredaktør og en håndfuld freelancefotografer
Bornholm.nu har eksisteret siden 2001 og er annoncefinansieret
En god historie: Navnestof og hvorfor brandbilerne rykker ud

 


TV 2 Bornholm
Brovangen 1, Aakirkeby

Redaktionen tæller 49 uddannede redaktionelle medarbejdere, fem-seks elever fra film- og tv-produktionsteknikeruddannelsen og tre-fire journalistpraktikanter ad gangen
Producerer fem daglige regionale nyhedsudsendelser til TV 2’s programflade og programmer til deres egen kanal TV 2 Bornholm
TV 2 Bornholm er licensfinansieret med 63,1 millioner kroner i 2014

 


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19, Rønne

Bornholms Tidende er stiftet i 1866
Avisen har et oplagstal på cirka 8.500 og et læsertal på 17.000 (1. halvår i 2014)
Avisen er netop skiftet fra broadsheet til tabloidformat
Avisen har fem lokalredaktører, som laver nyheder fra øen. Dog har de alle hovedsæde i Rønne
Avisen modtager knap 3,4 millioner kroner i produktionsstøtte i 2014
Redaktionen er på 20 journalister inklusive to praktikanter, redaktøren og to faste fotografer
Bornholms Tidende udgiver også ugeavisen Rytterknægten til alle husstande på Bornholm

 

 

        


DR P4 Bornholm
Åkirkebyvej 52, Rønne
– 
Der er 14 uddannede journalister på regionalstationen
Kanalen er målrettet aldersgruppen 40 plus, hvor de også har størstedelen af deres lyttere. 76,1 % af befolkningen over 40 år lytter ugentligt til kanalen ifølge deres egne målinger fra 2013
Producerer regionalradio samt webnyheder og tv til DR’s platforme
Sender årligt 2.100 timers radio og 3.500 nyhedsudsendelser
Stationen er licensfinansieret

 

 

//
Foto: Morten Brandborg (
Bjarne Hansen, Søren Christensen, Erik Nielsen)
Foto: Flemming Pauk, TV 2/Bornholm (Jan Jørgensen)

 

 

 

 

 

 

8 Kommentarer

Øjvind Hesselager, redaktør
17. DECEMBER 2014
Kære alle

Kære alle

Tak for jeres kommentarer. Flere rejser kritik af måden, vi har fortalt historien på.

Meningen var, at det lille kort skulle give et overblik over mediesituationen på øen.

Men vi kan godt se, at resultatet ikke rammer 100 procent plet. Der kunne godt have været mere tekst uden for kortet, ligesom der kunne være mere information i kortet.

Det gør vi bedre næste gang.
Rasmus Skat Andersen
17. DECEMBER 2014
Jeg er ikke enig I Mikael
Jeg er ikke enig I Mikael Nielsens måde at formidle sin kritik på, men jeg helt enig i essensen af kritikken.
Jeg troede også, at I havde glemt at lægge resten af artiklen på, da jeg læste den første gang.
En tilfældig borger, der fyrer et par selvfølgeligheder af, og fire chefredaktører, der får lov til tale ganske kort, uden at Journalisten forholder sig til, hvad de siger.
Det er sgu for ringe. Og langt under, hvad man kan forvente sig af et fagblad, der gerne vil være et kritisk mediemagasin.
Lasse Lindquist
17. DECEMBER 2014
Ja, jeg så dit førte indlæg,
Ja, jeg så dit førte indlæg, som var mere kompakt i kritikken. "Hvor er resten af artiklen?" eller noget i den dur. Hvem skulle kunne bruge det til noget? Men skulle det være slettet? Det ved jeg sgu ikke.

Har du et problem med forvaltningen eller indholdet af Journalistens debatpolitik, så tag det op med redaktionen og bland skribenterne i nærværende artikel udenom.

Hvis du har kritik af en artikel, så vil jeg opfordre til at komme med den i en saglig og konstruktiv form. Det giver formodentlig også de bedste chancer for at blive taget alvorligt og opnå de implicit efterspurgte forbedringer.

Men hvis du bare vil give den som demagog, så kudos til dig - du har overbevist mig om fortræffeligheden derved. Således:
Jeg elsker simpelthen din selvberretigede konsekvenspædagogik: "Havde man ikke slettet mit første indlæg, så var man sluppet". Uha, man kan forstå, at man hellere må passe på, hvis ikke nederdrægtighedens Nielsen-hammer skal ramme en - ellers er man selv udenom det. Herligt.

Nu kan du få sidste ord, og så kan vi lade den ligge ved det.
Mikael Nielsen
17. DECEMBER 2014
Lasse: jeg havde faktisk
Lasse: jeg havde faktisk skrevet et pænt indlæg først. Men det er blevet slettet af journalistens censur. Jeg troede oprigtigt, at de havde glemt at lægge artiklen på, for det virker kun som noget ekstra materiale. Der kunne med garanti skrives en længere og langt mere interessant artikel om medierne på Bornholm, end det vi er blevet præsenteret for her. Og hvis det er hele artiklen, ja så ligner det mere noget som jeg ser leveret af folkeskoleelever end af uddannede journalister, derfor mit nok lidt hånende indlæg. Men havde man ikke slettet mit første indlæg, så var man sluppet.
Lasse Lindquist
17. DECEMBER 2014
Hov, beklager dobbeltpost.
Hov, beklager dobbeltpost. Something done f-ed up.

Flere