EN NYHEDSUGE KORTLÆGGES

Journalister bliver jævnligt beskyldt for at løbe i flok og opføre sig som ensrettede lemminger. Nu har Syddansk Universitet sat sig for at finde ud af om påstanden også har hold i virkeligheden. Projektet skal se nærmere på journalistisk nyhedsformidling som samspil mellem massemedier, politiske institutioner og andre kilder.

Journalister bliver jævnligt beskyldt for at løbe i flok og opføre sig som ensrettede lemminger. Nu har Syddansk Universitet sat sig for at finde ud af om påstanden også har hold i virkeligheden. Projektet skal se nærmere på journalistisk nyhedsformidling som samspil mellem massemedier, politiske institutioner og andre kilder. Det er blandt andre Ritzaus Bureau, DR1, TV 2, Radioavisen, Radio Fyn og TV 2/ Fyn, der vil blive kigget over skulderen en uge i november.

Projektet er det første af sin art i Danmark, men både i Norge og Sverige er der gennemført lignende undersøgelser af nyheds-strømmen.

Ifølge projektets leder Anker Brink Lund, professor i journalistik på Odense Universitet, vil de erfaringer undersøgelsen kaster af sig være med til at be- eller afkræfte mange af de fordomme om mediernes magt, og magt over medierne, som mange har.

Folketingets Magtudredning og Syddansk Universitet har bevilget penge til projektet.

0 Kommentarer