Fotografi

En modeopvisning tager 10 minutter – ny udstilling viser alt det, du normalt ikke ser

Fotograf Lasse Bak Mejlvang har brugt 15 år på at skildre det hektiske kaos, der finder sted i kulissen under et modeshow. Nu bliver hans billeder udstillet

Mode handler mest af alt om at klæde sig smart og se godt ud, men fotograf Lasse Bak Mejlvang har i en årrække mest interesseret sig for alt det uperfekte, der foregår bag scenen under en modeopvisning.

Nu bliver hans bedste billeder udstillet på Designmuseet i København i anledning af Copenhagen Fashion Week.

”Jeg kan godt lide udfordringen ved, at en modeopvisning viser noget smukt, samtidig med at der er kaos og rod backstage. Modeshows tager kun 10-12 minutter, men i virkeligheden kan man sammenligne det med en byggeplads, hvor der er en masse forberedelse, ventetid og tøjskifte. Det er den hektiske stemning, jeg gerne vil vise,” siger Lasse Bak Mejlvang.

Han laver ikke egentlige modeserier.

”Det er mere reportagen end modefotografiet, jeg tænder på,” siger han.

Første gang han lavede en backstage-reportage var til modeugen i Paris i 2008, hvor missionen var at give billederne en lige så flot og fremtrædende plads i modebladet ELLE som de andre modeserier.

Siden har Lasse Bak Mejlvang blandt andet fotograferet bag scenen i New York, Milano og fra de to årlige modeuger i København.

Uskrevne regler

Hans rolle er at finde situationer, hvor han kommer så langt ’bagved’ som muligt, men selv om hans billeder viser en mere kaotisk verden end den, man ser på catwalken, har Lasse Bak Mejlvang ikke haft problemer med at få lov til at fotografere.

”Jeg har kunnet skyde lige så tosset, jeg ville – bare jeg overholdt nogle uskrevne regler om, at man for eksempel ikke fotograferer modeller, der skifter tøj,” siger han.

Fra i dag bliver hans bedste backstagebilleder vist i museumshaven ved Designmuseet i København i samarbejde med modemagasinet ELLE.

Tykke og tynde

Billederne spænder over en periode på 15 år, og i den periode er der sket meget i modeverdenen, især hvad angår kropsidealer.

”Udstillingen viser udviklingen i den københavnske modeuge, hvor man tidligere mest brugte klassiske, nordiske modeller, men nu både ser tykke og tynde, mørke og lyse,” siger Lasse Bak Mejlvang.

Nogle af billeder på udstillingen er nærmest i billboardstørrelse.

”Det er fantastisk at se sine billeder i den størrelse, når man er vant til at se dem i en avis, et magasin eller, som det ofte er nu, på en skærm,” siger Lasse Bak Mejlvang.

0 Kommentarer