Praktiksøgning

Én måned til matchdag og på papiret praktikpladser til alle

Men om enderne kommer til at mødes, er stadig uvist, selv om der er flere praktikpladser end forventet (opdateret d. 10/10)

Først så det skidt ud, så tegnede det til at gå bedre end frygtet, og nu er det tæt på at se decideret godt ud.

Cirka sådan kan de seneste måneders udvikling i antallet af praktikpladser frem mod næste ansøgningsrunde og Store Matchdag i begyndelsen af november opsummeres.

Tidligere har det lydt, at der kunne være op mod 50 praktikpladser i underskud i forhold til antallet af praktiksøgende studerende. Men ifølge Martin Vestergaard, praktikkoordinator på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), er der nu tæt på at være balance i systemet.

”Vi er oppe på 161 praktikopslag, og det er meget tæt på det antal studerende, der er,” fortæller han.

Opfordrer til at søge bredt

Det helt præcise antal af studerende i den kommende ansøgningsrunde kender Martin Vestergaard ikke, da dem, der søger praktik i udlandet, ikke tæller med, og da der altid er nogen, som ender med at tage orlov.

”Men vi har fået en del flere pladser på banen, end vi havde frygtet. Så vi er tæt på en balance,” siger han.

Samtidig understreger praktikkoordinatoren, at det dog langtfra er en garanti for, at alle studerende og alle praktiksteder ender med et match. Historisk kan praktiksteder sagtens gå tomhændede fra matchdagen, fordi de studerende, der stadig mangler en plads, ikke er interesseret i dem, der stadig er ledige.

”Derfor opfordrer vi fra skolens side virkelig de studerende til at orientere sig bredt og også søge bredt,” siger Martin Vestergaard.

Der er praktikmesse i Odense 26. oktober. Selve matchdagen, der kommer til at foregå efter et nyt system over to runder, løber af stablen fra den 11. til den 16. november.

Opdatering: Datoerne for matchdagen er opdateret, efter at Journalisten mandag formiddag d. 10/10 kunne bringe, at matchdagen rykkes af hensyn til mediernes dækning af folketingsvalget.

0 Kommentarer