»En lousy måde gøre det på«

Henning Eriksen blev i dag ’sindet’ efter 34 år som tv-fotograf på DR. Det var han ikke så overrasket over, men han var overrasket over måden, det skete på.

Henning Eriksen blev i dag ’sindet’ efter 34 år som tv-fotograf på DR. Det var han ikke så overrasket over, men han var overrasket over måden, det skete på.

»Vi var to hold, der skulle møde henholdsvis klokken 9 og 10.30. Jeg skulle møde klokken 9, og så blev jeg kaldt ind som den allersidste, da den var hen ved 12-12.30,« fortæller Henning Eriksen.

Han er alt andet end glad for den måde, fyringen skete på.

»Det er en fuldstændig vanvittigt. Du samler en stor mængde mennesker og lader dem sidde og svede. Hver gang, en bliver trukket ud, bliver der dødstille. Jeg havde det så skidt med at se gode kolleger blive trukket væk en efter en,« siger Henning Eriksen, der havde foretrukket, at henvendelsen var sket på en mere diskret måde.

Formen for fyringsrunden har i nogen tid været diskuteret og planlagt i et samarbejde mellem DR-ledelsen og tillidsrepræsentanter, og Jørgen Laurvig vil stadig fastholde den brugte metode som den bedste.

»Det er det mindste onde. Vi har diskuteret fem-seks modeller, men vi er enige om, at denne er den bedste. Som en medarbejder sagde: Hellere det her, end at de havde ringet til mig i Irma,« siger Jørgen Laurvig.

Som tv-fotograf tilhører Henning Eriksen den teknikergruppe i DR Nyheder, der i dag blev beskåret med 16 mand. For ham betyder det en opsigelsesperiode på 15 måneder, hvor han fortsat skal arbejde på DR, og det har han det fint med.

Til gengæld ville han også have haft det fint med at vide, hvorfor han blev valgt ud til afskedigelse. Det fik han ikke.

»Jeg spurgte efter det tre gange – til sidst spurgte jeg, om de bare havde trukket lod. Men jeg fik ikke nogen begrundelse. Det synes jeg er for dårligt. Det mindste, man kan forlange, er at få at vide hvorfor.«

0 Kommentarer